Kultúra

Jiři Menzel meglepte Törőcsik Marit

Jiři Menzel meglepte Törőcsik Marit

2010. november 19., péntek
Jiři Menzel meglepte Törőcsik Marit

A Magyar Televízió november 21-én 13.35-kor tűzi műsorára a "Hogy volt?! 75 éves Törőcsik Mari" című programot. A műsor felvételére a legnagyobb titokban Jiři Menzel is Budapestre, az MTV óbudai gyártóbázisára érkezett, ahol pályatársai, barátai köszöntötték a születésnapját ünneplő színésznőt.

Menzel

és

Törőcsik

évtizedek óta jó barátok, testvérként tekintenek egymásra, de erre a meglepetésre a Nemzet Színésze sem számított – olvasható a Felvidék Ma hírportálon. "Két testvérem van:

Bara Margit

és

Jiři Menzel

" – mondta Törőcsik Mari a Hogy volt?! stúdiójában, ebben a pillanatban hátulról befogta valaki a szemét, és amikor Törőcsik felpillantott, ott állt mögötte „prágai testvére”, aki erre a tévéfelvételre érkezett a reggeli géppel Budapestre. A rendező tudta, hogy barátnőjének nem tortával, hanem egy tipikus magyar édességgel szerezné a legnagyobb örömet, így nagy tál madártejjel köszöntötte. Őt is ezzel kínálta ugyanis Törőcsik egy budapesti látogatása során a Nemzeti Színház büféjében. Menzel és Törőcsik képes órákon át beszélgetni közös nyelv nélkül is – a szerdai felvételen azonban közös barátjuk segített, hogy kettejük sajátos, szavak nélküli párbeszédét a nézők is értsék:

Szabó G. László

újságíró jegyzi az egyetlen Törőcsik-interjúkötetet, és ő segíti Menzelt budapesti rendezései során. A világ színházaiban is jól ismert rendezője a forgatás végén azt mondta: nem tudom, hogy ha én 75 éves leszek, vajon a Cseh Televízió elhoz-e nekem egy ekkora világhírességet, mint Törőcsik Mari... Kétségtelenül a cseh rendező tette meg a legnagyobb utat a magyar színésznő köszöntésére, de a november 21-én adásba kerülő műsor vendége volt

Máthé Erzsi

és

Básti Juli

,

Koltai Lajos

és az „unokák” nemzedékéből

Nagy Ervin

és

Kolovratnik Krisztián

. Felvételről köszöntötte a háromszoros Kossuth-díjas színésznőt

Makk Károly

és

Garas Dezső

, akit Törőcsik Mari legjobb barátjaként emleget.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.