Hétfő: Központi ügyelet a kávéházban

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Millenniumi Kávéházban hétfő este Rejtő Jenő Központi ügyelet címmel a Szent Imre Szakkollégium Karinthy Színjátszó Körének előadását láthatják. Jótékonysági koncertet rendeznek a színházban a Republic együttes fellépésével, Járdányi Pálra emlékeznek a Somogyiban, a JUGYU Klubban irodalmi est lesz, a vendég Karinthy Márton. Több mint ötven előadáson vehetnek részt az érdeklődők a Móra Ferenc Múzeumban megrendezett tudományos tanácskozáson, a Közéleti Kávéházban könyvbemutató lesz, a JATE Klubban pedig Besh o droM koncert.

Jótékonysági Republic-koncert

A mintegy háromszáz fogyatékos gyermek nevelését, oktatását felvállaló Sólyom Utcai Általános Iskola Segítő Kezek Alapítványa jótékonysági koncertet rendez hétfőn 19 órakor a Szegedi Nemzeti Színházban a teátrum támogatásával. Vendég: a Republic együttes. Előzenekarként fellép a profi és sérült muzsikusokból álló Nem adom fel! együttes is. Az est teljes bevételét az iskola alapítványa javára ajánlották fel a közreműködők. A programról bővebben a http://www.szinhaz.szeged.hu/sznsz/szindarab/jotekonysagi-republic-koncert oldalon olvashatnak.

Járdányi Pálra emlékeznek

A Somogyi-könyvtár 1. emeleti folyóirat-olvasótermében hétfőn 17 órakor Járdányi Pálra emlékeznek a „Vántus István Kortárszenei Napok” és a „Zenei Album” keretében. Műsor: Népdalcsokor Járdányi Pál gyűjtéséből. Ugyanitt hétfőtől január 4-ig kiállítás nyílik Járdányi Pálra emlékezünk címmel. A tárlat a zeneszerző munkásságát, személyes tárgyait mutatja be. A rendezvény részletes programjáról a http://www.sk-szeged.hu/programok/rendezvenyek/1569-jardanyi-palra-emlekezuenk-.html oldalon, Járdányi Pálról bővebben a http://fidelio.hu/nevjegyek/zeneszerzok/klasszikus/jardanyi_pal oldalon olvashatnak.

Központi ügyelet a kávéházban

A Millenniumi Kávéházban lesz hétfő este 8 órakor Rejtő Jenő: Központi ügyelet – a Szent Imre Szakkollégium Karinthy Színjátszó Körének előadása. Szereplők: Bakonyi – Olasz Csaba, Kerekes – Rónaszéki Aladár, Kapitány – Olgyay Ádám, Fogalmazó – Oltyán Katalin. Rendező: Kordás Attila.

Irodalmi est

A JUGYU Klubban hétfőn 19 órakor KA-ROM Irodalmi Est – Vendég: Karinthy Márton. Az esten Karinthy Frigyes, Romhányi József és mások írásaiból láthat válogatást a közönség, kiegészítve a Lab-ra-Dúr énekcsoport madrigáljaival. A irodalmi-színházi összeállítás után Karinthy Mártonnal beszélget színházról, családról, Karinthy-örökségről, írásról és egyéb témákról Rummel József. Bővebben a http://www.jugyuklub.hu/ oldalon.

Előadások a múzeumban

Több mint ötven előadáson vehetnek részt az érdeklődők a Móra Ferenc Múzeumban megrendezett tudományos tanácskozáson. A kutatók hétfőtől négy napon keresztül számolnak be az utóbbi hónapok munkájáról. Referátumok hangzanak el a Szent-Rókusi templom régészeti-műemléki vizsgálatának eredményéről, a szegedi vár kialakulásának új elméletéről, az alföldi szőlőkultúra történetéről, de szó lesz a kunszentmártoni avar mellpáncélról, az elfeledett szegedi fürdők históriájáról, valamint arról is, hogy milyen II. világháborús harcok zajlottak Csongrádon. A konferencia részletes programját a http://www.mfm.u-szeged.hu/pdf/tudomanyos-fololvaso-ules-2010-program.pdf oldalon olvashatják.

Dóm Téri Advent

A Dóm téren hétfőn 19 órakor Várkonyi Tibi és Era: Hétfő esti slágeregyveleg (koncert).

Ördögszekér kézműves vásár minden nap 11 – 20 óráig. Bővebben a www.domter.hu oldalon.

Közéleti Kávéház

A Somogyi-könyvtárban hétfőn 16 órakor Csápek József: Múltidéző – könyvbemutató. Házigazda: Majzik István, a Bába és Társai Kft. ügyvezetője, kiadó.

Az MTA SZAB Székházban (Somogyi u. 7. I. em. 110.) hétfőn 18 órakor Osztrák-Magyar Monarchia: Írásban, zenében, életérzésben. Erkel Ferenc és Gustav Mahler zenei hatástörténetéről – zenével (CD) és diavetítéssel kísért előadás. Előadó: Bogoly József Ágoston irodalomtörténész és Nyiri Ferenc harsonaművész. Házigazda: Nagy Ferenc szakközgazdász.

Művésztanárok bemutatkozó tárlata Vásárhelyen

Gránicz Péter, Mónus Szilvia, Nagy Andrea, Piti Julianna művésztanárok alkotásai tekinthetők meg a hódmezővásárhelyi Németh László Városi Könyvtár előcsarnokában. Megnyitó: hétfőn 18 órakor. A kiállítást megnyitja: Pap András, a HISZK Kalmár Zsigmond Tagintézmény igazgatója. Közreműködnek: Verók Noémi (vers).

Hétfői moziműsorok

A Grand Café-ban hétfőn:

19 órakor: Mary és Max – feliratos ausztrál film, rendező: Adam Elliot.

21 órakor: TőzsdecápákA pénz nem alszik – feliratos amerikai film, rendező: Oliver Stone.

A Grand Café programjairól részleteket a www.grandcafe.szeged.hu oldalon olvashatnak.

A Belvárosi mozi hétfői műsora:

Zsigmond Vilmos terem:

14 órakor: A csodálatos Univerzum 3D – színes, magyar dokumentumfilm, rendező: Gráner József.

15 órakor, 17.45-kor és 20.30-kor: Harry Potter és a Halál Ereklyéi I. rész – színes, szinkronizált amerikai kalandfilm. Rendező: David Yates.

Balázs Béla terem:

16 órakor és 20.30-kor: Soul Kitchen – színes, feliratos német vígjáték. Rendező: Fatih Akin.

18.15-kor: Terhes társaság – színes, szinkronizált amerikai vígjáték. Rendező: Todd Phillips.

Csőke József terem:

17 órakor: Szerelmi bűnök – színes, feliratos francia krimi. Rendező: Alain Corneau.

19.30-kor: Nömadak Tx – színes, feliratos spanyol dokumentumfilm. Rendező: Pablo Iraburu, Harkaitz Martinez de San Vicente.

A filmekről részleteket a http://www.belvarosimozi.hu/mozi-msor.html oldalon olvashatnak.

Hétfő esti buli

A JATE Klubban hétfőn 21 órakor Besh o droM koncert. Unicum akció! Házigazda: DJ Gesbin.

Előző sztori

Szombat esti láz DJ Cyberével

Következő sztori

Meggyújtották a Dóm téri első adventi gyertyát + FOTÓK