Bulvár

Hét évet kapott az idős emberre támadó uszódi férfi

Hét évet kapott az idős emberre támadó uszódi férfi

2010. november 4., csütörtök
Hét évet kapott az idős emberre támadó uszódi férfi

Jogerősen hét év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla csütörtökön egy uszódi férfit, aki tavaly tavasszal késsel támadt rá 72 éves áldozatára annak otthonában, hogy megszerezze az idős ember pénzét.

A 20 éves, hat osztályt végzett, alkalmi munkákból élő vádlott és 32 esztendős társa ismerték a későbbi sértettet - többször is munkát vállaltak nála -, s tudták róla, hogy készpénzt tart lakásán. A két férfi 2009 áprilisában határozta el, hogy - akár erőszakkal vagy fenyegetéssel - pénzt szerez az idős embertől. Április 21-én az elsőrendű vádlott megivott hat deciliter bort, bevett néhány szorongásoldó tablettát, magához vett egy konyhakést, majd társával elbiciklizett az idős férfi lakásához. A másodrendű vádlott kint maradt az utcán figyelni, a fiatalabb férfi pedig bement az udvarra és bekopogott a sértetthez. Az ajtót nyitó idős embertől a vádlott pénzt, majd bort követelt - arra hivatkozva, hogy születésnapja van -, majd a kérést elutasító férfit a nyakánál két kézzel megragadva betolta a konyhába. A vádlott ráült a földre eső férfi combjaira, s miközben egyik kezével a nyakát szorította, a késével többször is megszúrta áldozatát, s a nyakán is sebet ejtett. Az idős férfi védekezni próbált, eközben sikerült eltörnie a kés pengéjét. A dulakodás zajára a másik vádlott is bement a házba. A sértett ugyan nem látta őt, de a lépteit hallva felmérte, hogy két emberrel szemben már nem tud védekezi, ezért azt mondta az elsőrendű vádlottnak, hogy ad neki 100 ezer forintot, később még egyszer ugyanennyit, és nem szól senkinek arról, hogy ott jártak. A másodrendű vádlott nyomban elfutott a helyszínről, s röviddel később társa is követte úgy, hogy semmit nem vittek el a sértett házából. A vádlottak a bűncselekmény során használt ruhájukat eldobták, majd Budapestre mentek. A támadás következtében a sértett nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett, csak a véletlenen múlott, hogy nem sérült meg súlyosabban. A férfi a vádlottak távozása után telefonon értesítette a rendőrséget, s rövid időn belül kórházba került. A táblabíróság nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettének kísérletében és magánlaksértés bűntettében mondta ki bűnösnek az elsőrendű vádlottat, s ezért jogerősen hét év börtönbüntetéssel sújtotta, az elkövető társa bűnsegédként két évet kapott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.