Sport

Hátország: nagyot küzdöttek Fehérvárott a Szedeák fiataljai

Hátország: nagyot küzdöttek Fehérvárott a Szedeák fiataljai

2010. november 8., hétfő
Hátország: nagyot küzdöttek Fehérvárott a Szedeák fiataljai

Összeállításunkban a Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák NB I/A csoportos U20-as csapatának mérkőzéseiről számolunk be hétről hétre. Nyilas István tanítványai a hatodik játéknapon az Albacompnál vendégeskedtek, s kis híján szenzációt okoztak...

Hatalmas csatát vívtak a Szedeák U20-as fiataljai szombaton Székesfehérvárott a pontvadászat hatodik fordulójában. Az elmúlt két év U20-as bajnokának otthonában nem a szegediek számítottak esélyesnek, de minden dicséretet megérdemelnek a srácok, mert hatalmasat küzdöttek, s végig partiban voltak a hazaiakkal.

Nyilas István

vezetőedző elmondta: az egész mérkőzésen három különböző védekezési variációt alkalmaztak, amely végig szépen működött is. Sajnos az első félidő jó dobószázalékát nem tudták átmenteni a második játékrészre, de így is becsülettel harcoltak, teljes erőbedobásra késztettek az Albát. „Nem igazán szoktam a játékvezetőkkel foglalkozni, de meggyőződésem, hogy semleges bíráskodás mellett mi nyerjük a mérkőzést. Gratulálok a fiúknak” – nyilatkozta Nyilas. Érdekességként jegyezte meg: míg az ellenfél 26 büntetőt dobhatott, a Szedeák csak 5-öt! Akadt olyan eset továbbá, mikor ziccerben induló szegedi játékos két kézzel történő visszarántása oldalbedobást ért a szürke ruhásoknál, illetve azt sem büntették, mikor az egyik fehérvári kosaras minősíthetetlen hangnemben szidta őket...

NB I/A U20-as bajnokság 6. forduló:

Albacomp KC – Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák 73-68 (23-23,17-19,14-10,19-16).

Székesfehérvár.

Szedeák:

Mészáros 16, Varga D. 9, Molnár B. 9/3, Szabad 8/6, Horváth 2. Csere: Varga Z. 10, Rozs 6, Wirth 8/6, Kardos (-). Vezetőedző: Nyilas István.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.