Gyerekfoci: a Fradit és a Vidit is megelőzte a Rendőr TE

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság mellett működő Rendőr Testedző Egylet 2000. január 1-je után született gyermeklabdarúgói nagyszabású tornán vettek részt múlt hétvégén Egerben az Agriapipe kupán. A szegediek élvonalbeli klubokat megelőzve hozták haza a serleget.

A 2000-es korosztályban 16 csapat adta le nevezését. A körmérkőzések során a Rendőr TE-ben nevelkedő fiatal tehetségek szemet gyönyörködtető játékkal arattak fölényes győzelmet a Mályi SE és a Verőce csapatai fölött. A csoport utolsó mérkőzésen a Halászi Focisuli ellen igazán küzdelmes mérkőzésen egy szerencsétlen góllal maradtak alul, de a kvartettben elért második helyezéssel bejutottak a torna legjobb nyolc csapata közé.
A második játéknap kezdete már nagy izgalmakat hozott, hiszen a négy közé jutásért a csoportmérkőzésein 17-0-s gólkülönbséggel túljutó Ferencváros korosztályos alakulatával kellett a tudásukat összevetni. Lendületes, küzdelmes mérkőzést láthattak az egri körcsarnokba kilátogató szülők és gyermekek. A Rendőr TE-s srácok nem szeppentek meg az ellenfél hírnevétől, két rendkívül tetszetősen vezetett támadást követő góljaikkal jutottak tovább az elődöntőbe, ahol a következő, szintén országos hírnevű ellenfél, a Videoton FC korosztályos gárdája várta őket.
Több száz néző előtt folytak ekkora már a küzdelmek, hiszen mindhárom korosztály döntői egymást követték. A terem jellegéből eredően a szülők és éppen mérkőzéseik között pihenő gyerekek nagyszerű hangulatot teremthettek. A szebbnél szebb támadásokat, gólokat óriási tapssal jutalmazták. Így volt ez a Rendőr TE és a Videoton FC összecsapásán is. Óriási iramot diktált mindkét fél, és már nem a szép játéké, hanem a sportszerűség keretein belüli küzdelemé volt a főszerep. Végül az egymásért való küzdeni tudás, egymás segítése vezette sikerre a szegedi kis talentumokat. A kétgólos győzelemmel a Rendőr TE csapata a döntőbe jutott, ahol a másik ágról odakerült, a csoportmérkőzésről már ismert Halászi Focisuli szerette volna megismételni a csoportbéli eredményt. Arra viszont nem készültek, hogy ellenfelüket nagyon fűti a bizonyítási vágy.
Talán a nap legizgalmasabb mérkőzésén 2-1-es győzelmet aratott a Rendőr TE, így a szegediek szerezték meg a tornagyőzelemmel járó díszes serleget és aranyérmet. Az eredmények és az ellenfelek ismeretében a 16 rúgott és mindösszesen 2 kapott góllal befejezett torna ismételten öregbítette a szegedi labdarúgás hírnevét! Különösen, hogy a torna gólkirályi címét a 2000-es korosztályban az RTE-s Kovács Patrik szerezte meg 10 találatával.
Aranyérmes szegediek: Stammer Szabolcs, Takács János, Csongrádi Benjamin, Szekeres Gergő, Tápai Dominik, Godó Dániel, Réti Szabó Tamás, Oláh Levente, Vári Bence, Lévai Dominik, Godó László, Kovács Patrik.

A szegediek eredményei:

A csoportban:
Rendőr TE – Verőce SE 8-0
Rendőr TE – Mályi FC 2-0
Rendőr TE – Halászi Focisuli 0-1

Negyeddöntő:
Rendőr TE – FTC 2-0

Elődöntő:
Rendőr TE – Videoton FC 2-0

Döntő:
Rendőr TE – Halászi Focisuli 2-1

Prilenszky Géza edző: „Nagy várakozással indultunk neki ennek a megmérettetésnek, hiszen a nyáron tornagyőztesként jöttünk el Egerből. A lécet magunknak emeltük magasra, de a fiúk igazán kitettek magukért. Nemcsak a rendszeres edzésre járás és az ott elvégzett munka, hanem az a baráti kapcsolat, ami összetartja ezeket a srácokat, s hozza tornáról tornára a kimagasló eredményeket. Természetesen ezek az eredmények köszönhetőek mindazoknak a pedagógusoknak és edzőknek is, akiktől ezek a srácok tanulhattak és tanulnak.”

Default thumbnail
Előző sztori

Öngyilkost gázolt a vonat Kisteleknél

Default thumbnail
Következő sztori

Babi Party

Legutóbbi hasonló cikkek