Bulvár

Fokozott kerékpáros ellenőrzés szerdán az Anna-kútnál

Fokozott kerékpáros ellenőrzés szerdán az Anna-kútnál

2010. november 30., kedd
Fokozott kerékpáros ellenőrzés szerdán az Anna-kútnál

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága és a Magyar Kerékpárosklub Szegedi Alapszervezete preventív közlekedésbiztonsági kerékpáros akciót tart 2010. december 1-én 16.45 órától Szegeden az Anna-kútnál.

Az akció célja a „Látni-látszani” elv érvényesítése és az intézkedés alá vont kerékpárok világítóberendezéseinek ellenőrzése. Az akció során amennyiben a kerékpáron nincs vagy hiányos a világítóberendezés, kollégáink helyszíni bírság, feljelentés helyett – természetesen figyelmeztetés mellett – első és hátsó világítóberendezést adnak át. Lehetőség nyílik továbbá az érdeklődők részére, hogy a helyszínen a Kerékpár Regisztrációs Programban részt vegyenek, mely során a kerékpárokat nyilvántartásba vesszük és sorszámozott azonosító matricával látjuk el. A program fő célja, hogy a Szegeden forgalomban levő kerékpárok (azon része, akik csatlakoznak a kezdeményezéshez) személyhez köthetőek és beazonosíthatóak legyenek. Az akciót követően a kerékpár regisztráció természetesen folytatódik Szeged összes kerékpárboltjában. Az akciót követő hetekben munkatársaink a kerékpáros balesetek szempontjából kiemelten veszélyes útszakaszokon fokozott ellenőrzéseket hajtanak végre különös tekintettel a „Látni-látszani” elv betartására. Természetesen ekkor a rendőrök már a figyelmeztetésen túl súlyosabb szankciót is alkalmazhatnak a szabálysértőkkel szemben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.