Közélet

EU-elnökség: Támogatást kérnek a törökök

EU-elnökség: Támogatást kérnek a törökök

2010. november 16., kedd
EU-elnökség: Támogatást kérnek a törökök

Törökország azt kéri Magyarországtól, hogy 2011-es uniós elnöksége idején segítse a török EU-csatlakozási folyamatot – a kérést az ankarai parlament EU-integrációs bizottságának küldöttsége tolmácsolta az Országgyűlés külügyi bizottságának kedden - írja az mno.hu.

Balla Mihály fideszes bizottsági elnök kijelentette: Magyarország abban érdekelt, hogy a török csatlakozási folyamatban sikerüljön előrelépni. Megjegyezte ugyanakkor, hogy nem feltételek nélküli támogatásról van szó, Törökországnak teljesítenie kell a tagjelölt országoknak megfogalmazott feladatokat. Kifejtette: Magyarország számára minden EU-csatlakozási törekvés fontos, legyen szó Izlandról, a Nyugat-Balkánról, Szerbiáról, Macedóniáról vagy Törökországról, nem lehet rangsort felállítani a tekintetben, hogy mely országok befogadása fontosabb. (Forrás:

mno.hu

)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.