Gazdaság

Enyhül a válság az autókereskedelemben

Enyhül a válság az autókereskedelemben

2010. november 2., kedd
Enyhül a válság az autókereskedelemben

Októberben 8 százalékkal több személy- és kis-haszongépjárművet adtak el Magyarországon, ami halvány optimizmusra adhat okot - mondta az InfoRádiónak a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesületének ügyvezető elnöke. Erdélyi Péter szerint jövőre is mérsékelt növekedésre számítanak.

Erdélyi Péter kifejtette: ha a trend így folytatódik, idén véget ér a válság legmélyebb időszaka a gépjármű-kereskedésben, de sok a kérdőjel, mert a lakosság hitelfelvételi kedve és a környező körülmények nem változtak. Idén eddig személygépkocsiból 36 ezret adtak el, és az év végére az értékesített autók száma elérheti a 44-45 ezret. Jövőre 10-20 százalékos növekedésre számít a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesületének ügyvezető elnöke, de szerinte sok múlik azon is, hogy az adóváltozásokra miként reagálnak az emberek. (Forrás:

InfoRádió

)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.