Közélet

Emelnék a nyugdíjjárulékot a kedvezményért

Emelnék a nyugdíjjárulékot a kedvezményért

2010. november 7., vasárnap
Emelnék a nyugdíjjárulékot a kedvezményért

Az LMP felháborodottan reagálta kormány tervére, mely szerint 0,5 százalékkal emelnék a nyugdíjjárulék mértékét. Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője szerint viszont a módosítást indokolja a kampányban beígért nyugdíjkedvezmény - írja a Világgazdaság Online.

A Lehet Más a Politika közleménye szerint megdöbbenéssel vette tudomásul, hogy a Fidesz-KDNP minden előzetes bejelentés nélkül, egy az adótörvényekhez az utolsó pillanatban beadott módosító javaslat formájában kívánja emelni 0,5 százalékponttal 10 százalékosra a nyugdíjjárulék mértékét. A párt szerint így suttyomban mintegy 40 milliárd forinttal megnövelt adó- és járulékterhelés elveszi a tervezett személyi jövedelemadó csökkentés egy jelentős részét az adófizetőktől, és egyértelművé teszi, hogy a Fidesz-KDNP nem teljesíti egyik fontos ígéretét. „Elkötelezettek vagyunk az iránt, hogy azok a hölgyek, akik 40 évet dolgoztak, azok nyugdíjba vonulhassanak” - mondta a kormányfő szóvivője a

Magyar Televízió Híradójának.

Szijjártó Péter

, a miniszterelnök szóvivője szerint a nyugdíjjárulék-emelésből befolyó plusz pénzből a legalább 40 éves munkaviszonnyal rendelkező nők nyugdíjba vonulását fedeznék. A Híradóban elmondták: 9,5-ről 10 százalékra nőne a nyugdíjjárulék az adótörvényekhez benyújtott módosító indítvány szerint. A műsor számítása szerint a járulékemelés egy átlagos fizetésnél néhány száz forintos plusz kiadást jelent. (Forrás:

www.vilaggazdasag.hu

)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.