Csütörtök: Koncz Zsuzsa az IH-ban

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az IH Rendezvényközpontban csütörtökön este Koncz Zsuzsa koncert lesz. A Nagyszínházban ismét a Csárdáskirálynőt játsszák, ajánlunk továbbá egy kamarazenei hangversenyt és egy Schumann dalestet. A SZAB Tudósklubban Fejér Ádám irodalomtörténész tart előadást Németh Lászlóról, a Szegedi Tudományegyetem Összevont egyetemi nyílt napját tartják a TIK-ben, a Grand Café-ban a Filozófia Világnapja alkalmából a főszerepben Konfuciusz.

Színház, és hangverseny

A Nagyszínházban csütörtök 19 órakor Kálmán Imre: Csárdáskirálynő – nagyoperett három részben – a Szegedi Nemzeti Színház előadása. Részletek a www.szinhaz.szeged.hu/sznsz/szindarab/kalman-imre-csardaskiralyno-1 oldalon.

A Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karának Fricsay-termében csütörtökön 19 órakor Sin Katalin (gordonka) és Császár Zsuzsanna (zongora) kamaraestjét hallhatják.

Schumann dalest lesz csütörtökön 18 órakor a Király-König Zeneiskolában Schumann születésének 200. évfordulója alkalmából. Műsoron: Schumann dalok és duettek, Három Mignon dal, Asszonyszerelem, asszonysors c. dalciklus Op. 42. Énekelnek: Dudovits Blanka – mezzoszoprán, Linnéa Markgren – szoprán. Zongorán közreműködik: Gábor József.

Koncz Zsuzsa koncert

Az IH Rendezvényközpontban csütörtökön 19 órakor Koncz Zsuzsa koncert lesz. Koncz Zsuzsa és stábja ismét útra kel. Az énekesnő koncertjeivel szeretné megköszönni mindazt a figyelmet, szeretetet, megértést, mellyel körülveszik. Részletek a http://www.ihrendezvenykozpont.hu/event/36 oldalon.

Méregető lépegető

A Gyermekkönyvtárban csütörtökön 15 – 18 óráig „Méregető lépegető”iskolaérettségi vizsgálat iskolába készülőknek, képességfelmérés kisiskolásoknak. Vezeti Rózsa Vincéné tanító, fejlesztő-gyógypedagógus, mozgásfejlesztő terapeuta. A vizsgálatra való bejelentkezéshez telefonos egyeztetés szükséges. A képességfelmérés a jelentkezés sorrendjében történik. Jelentkezni lehet a 30/265-22-35-as telefonszámon, illetve a rozsa.icu61@gmail e-mail címen.

Könyvbemutató

A Szegedi Olasz Kulturális Központban Misur Györg: Szarvasról Rómába – Diplomáciai küldetésben című könyvének bemutatója lesz csütörtökön 16 órakor. A bemutatón közreműködnek: Misur György, egykori olasz nagykövet, a könyv szerzője, Biernaczky Szilárd, a Mundus Könyvkiadó igazgatója, Gál Tamás Lajos a Rotary Klub Szeged Tisza elnöke, Pál József tiszteletbeli konzul, az SZTE Olasz Tanszékének vezetője,

SZAB Tudósklub

A SZAB Tudósklub Egyesület rendezésében, a SZAB székházban (Somogyi u. 7. I. emelet. 110. előadóterem) csütörtökön 17 órakor Fejér Ádám irodalomtörténész tart előadást „Iszony. Németh László regényének időszerűsége” címmel.

Összevont egyetemi nyílt nap

Idén hatodik alkalommal rendezik meg a Szegedi Tudományegyetem Összevont egyetemi nyílt napját csütörtökön 9-15 óráig, a József Attila Tanulmányi és Információs Központban. További információ a www.u-szeged.hu weboldalon.

Gyógyító estek

Az újszegedi Rendezvényházban csütörtökön 18 órakor Gyógyító estek- Az ayurveda – India több ezer éves gyógyászati rendszere – előadás. Bővebb információ a http://www.rhz.hu oldalon.

Kárász József üzenete

A hódmezővásárhelyi Németh László Városi Könyvtár és a Kárász József Alapítvány november 25-én 17 órától Kárász József üzenete címmel konferenciát szervez a könyvtár olvasótermében. Részletek a http://programok.del-alfold.istenhozta.hu/karasz-jozsef-uzenete/6344/ oldalon.

Közéleti Kávéház

A Zrínyi Ilona Általános Iskolában csütörtökön 17 órakor a Szegedi Művészklub Estje. Vendég: Békési Imre ny. egyetemi tanár. Beszélgetőtárs: Polner Zoltán költő. Házigazda: Majzik István, a Bába és Társai Kft. ügyvezetője, kiadó. A Szépírás 2010. decemberi számának bemutatása.

A József Attila Tanulmányi és Információs Központban csütörtökön 17 órakor “Immunrendszerünk erősítése a természet erejével” címmel Lepény Éva orvos-természetgyógyász tart előadást. A részvétel ingyenes!

A mozik csütörtöki műsorai

A Grand Café-ban csütörtökön:

A Filozófia Világnapja alkalmából:

19 órakor: a Konfuciusz című film vetítése.

21.30-kor: “Ami a filmből kimaradt”: szemezgetés a kínai mester tanításaiból – beszélgetés az 5 elemről és a hozzájuk kapcsolódó erényekről, valamint a változások könyvéről Konfuciusz kommentárjai alapján. A beszélgetés vezetője: Mayer Márta, az Új Akropolisz KKE szegedi vezetője.

A Grand Café programjairól részleteket a www.grandcafe.szeged.hu oldalon olvashatnak.

A Belvárosi mozi csütörtöki műsora:

Zsigmond Vilmos terem:

15 órakor, 17.45-kor és 20.30-kor: Harry Potter és a Halál Ereklyéi I. rész – színes, szinkronizált amerikai kalandfilm. Rendező: David Yates.

Balázs Béla terem:

16 órakor és 20.30-kor: Soul Kitchen – színes, feliratos német vígjáték. Rendező: Fatih Akin.

18.15-kor: Terhes társaság – színes, szinkronizált amerikai vígjáték. Rendező: Todd Phillips.

Csőke József terem:

17 órakor: Szerelmi bűnök – színes, feliratos francia krimi. Rendező: Alain Corneau.

19.30-kor: Nömadak Tx – színes, feliratos spanyol dokumentumfilm. Rendező: Pablo Iraburu, Harkaitz Martinez de San Vicente.

Csütörtök esti bulik

A Millenniumi Kávéházban csütörtök este 21 órakor Dunántúli Táncok. Zenél: Patyi Zoltán és zenekara, táncot tanít: Varga Sándor.

A JATE Klubban csütörtökön 22 órakor JATE Progression. Jack Daniels akció!

A SZOTE Klubban csütörtökön 22 órakor WHITE COAT EFFECT PartyDJ Lennard. Bols Vodka + Red Bull akció / Fehér köpenyben ingyenes!

A JUGYU Klubban csütörtökön 20 órakor a Give Me Five vokálegyüttes koncertje.

Előző sztori

Komfortos kerékpárút-hálózat Mórahalmon

Következő sztori

TÁRKI: erősödő kormánypártok, gyengülő ellenzék