30 férőhelyes bölcsőde épül Zsombón

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Zsombó Község Önkormányzata az Új Magyarország Fejlesztési Terv Dél-alföldi Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott „Új gyermekjóléti alapellátás megteremtése Zsombón egy 30 férőhelyes bölcsőde építésével” című pályázatával 149.822.403 forintos, vissza nem térítendő támogatásban részesült. Az önerő 18.898.964 Ft, a teljes beruházás költsége 168.721.367 forint.

A projekt tartalmazza Zsombó, Béke utca 4. szám alatti ingatlanon egy 30 férőhelyes bölcsőde megépítését, és a működés megkezdéséhez szükséges eszközökkel történő ellátását.
A község lakosságszáma mára meghaladja a 3500 főt, ehhez hozzávéve, hogy ez az egyik legalacsonyabb átlagéletkorral rendelkező település, sok a fiatal, sok a kisgyermek. A megváltozott munkakörülmények, a munkahelyekre korábban visszakerülő anyukák és a település fiatalos korösszetételéből adódóan nélkülözhetetlenné vált egy bölcsőde megépítése. Az új szolgáltatással helyben, a kor kívánalmainak megfelelően felszerelt eszközökkel és képzett szakemberek felügyeletében cseperedhetnek a legapróbbak az épület átadása után.
A támogatási szerződéskötés aláírására május 18-án került sor.
A sikeres közbeszerzés eredménye után a nyertes ajánlattevő HPQ Plus Kft. -vel 2010.11.17-én aláírták a kivitelezési szerződést.
A régi önkormányzati két bérlakást még az idén lebontják. Ezt követően, az alap lerakásra a következő teendő.
A pályázat elfogadott ütemterve szerint 2011 szeptemberétől várja a Bóbita Bölcsőde a település legkisebbjeit.

Előző sztori

Ásót ragadtak a WWF-aktivisták

Default thumbnail
Következő sztori

Erdélyi egyetemek magyarországi hallgatókat várnak

Legutóbbi hasonló cikkek