Sport

Vízbe száll az Eger, a Szeged, s a LEN-kupa is elrajtol

Vízbe száll az Eger, a Szeged, s a LEN-kupa is elrajtol

2010. október 7., csütörtök
Vízbe száll az Eger, a Szeged, s a LEN-kupa is elrajtol

A férfi vízilabda első számú európai sorozatában, az Euroligában már a főtáblára jutás a tétje a hétvégi 2. selejtezőkörnek, amelyben két magyar alakulat, az Eger és a Szeged érdekelt.

A hevesi gárda most kapcsolódik be a küzdelmekbe, a Tisza-partiak viszont a már sikerrel megvívott első kvalifikációs torna után próbálják megszerezni csoportjukban az első vagy a második helyet, e két pozíció ér főtáblás rajtjogot. Vagyis mindkét magyar gárda számára adott a lehetőség, hogy a péntektől vasárnapig zajló szereplés eredményeképpen ott legyen Európa legjobb 16 együttese között. Ahol alanyi jogon eleve ott van a magyar bajnok Vasas, amely a négyszer négycsapatos csoportra osztandó főtábla nyolc kiemeltje egyikeként várja leendő ellenfeleit. Sem a Berlinben próbálkozó Egernek, sem az Újvidéken fellépő Szegednek nem lesz persze könnyű dolga, de reális a cél, hogy előbbi a horvát Mladost Zagrebbel, a német Spandau 04-gyel és a francia CN Marseille-jel, utóbbi pedig a szerb Vojvodinával, az orosz Kazannyal és az olasz Bresciával alkotott társaságból továbblépjen. A férfi LEN-kupában az első selejtezőkörrel ezen a héten indulnak a küzdelmek, amelyekben két magyar gárda érintett: az FTC, amely a németországi Esslingenben, és a Honvéd, amely pedig a grúz fővárosban szerepel. Idehaza is akad pólós esemény: a mostani víkenden kezdődik a női élvonal bajnoki évadja, amelynek érdekessége, hogy részt vesz benne az angol válogatott is. A briteket az egykori kiváló kapus,

Fekete Szilveszter

készíti fel a 2012-es londoni olimpiára. A szigetországi gárda kéthetente jön Magyarországra, s akkor szombaton és vasárnap is játszik a honi ob I-es klubcsapatokkal.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.