Szerda: Orgonáljunk együtt!

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Millenniumi Klubban Orgonáljunk együtt!  címmel hangzik el Varga Patrik előadása, amelynek vendégei kipróbálhatják az előadó saját tervezésű és összeállítású orgonáját is. A Reökben a Regényes Rembrandt-sorozat harmadik részét játsszák, a Buddhista Filmestek látogatói Anna Novikova: Áttetsző láma című dokumentumfilmjét láthatják, a Közéleti Kávéházban pedig a szépítő élelmiszerekről hallhatnak, és lesz egy könyvbemutató is.

Színház és hangverseny

A Kisszínházban szerdán 10 órakor (Hapci 2. bérlet) és 14 órakor (Hófehérke 2. bérlet) Weöres Sándor: Csalóka Péter – mesejáték. Weöres Sándor gyermekdarabját, melynek alapjául a Csalóka Péter című székely népmese szolgált, a költő klasszikussá vált gyermekversei gazdagítják. A darabról és az előadásról részleteket a http://www.szinhaz.szeged.hu/sznsz/szindarab/weores-sandor-csaloka-peter oldalon olvashatnak.

A Reökben szerdán 19 órakor Regényes Rembrandt – harmadik rész: Rembrandt Jób köpenyében. Részletek a http://www.reok.hu/index.php/programok oldalon.

A Dómban szerdán 19.30-kor: Bónusz koncert. Műsoron: Orbán György: X. mise (Missa Decima), A. L. Webber: Requiem. Közreműködik: Szilveszter Klára és Trefán Szonja – az MR Gyermekkórus szólistái, Cserna Ildikó – szoprán, Nyári Zoltán – tenor, a Nemzeti Énekkar (karigazgató: Antal Mátyás). Vezényel: Gyüdi Sándor.  A belépés a filharmóniai bérlettel rendelkező vendégeknek ingyenes.

Őszi Kulturális Fesztivál

A Millenniumi Klubban szerdán 18 órakor Orgonáljunk együtt!Varga Patrik előadása.

Varga Patrik autodidakta módon kezdett orgonán játszani, négy éve orgonál hobbiszinten. Az előadó saját tervezésű és összeállítású orgonája a zenés és projektoros szemléltetés után az előadás végén kipróbálható.

Az SZTEage-ben szerdán 16 órakor Moziest – a Sundance Fesztivál díjazottjainak hete: Szex, hazugság, video (Steven Soderbergh, 1989). 18 órakor Buddhista Filmestek – Anna Novikova: Áttetsző láma – orosz dokumentumfilm (2006).

Közéleti Kávéház

A Somogyi-könyvtárban szerdán 17 órakor Folytassa Professzor Úr! – szépítő élelmiszerek. Előadó: Balogh Sándor, professzor emeritus. Házigazda: Szalay István, a Közéleti Kávéház Kuratórium elnöke.

Az SZTE Állam- és Jogtudományi Karon (3. emeleti társalgó, Tisza Lajos krt.54.) szerdán 17 órakor Nemzetpolitikai Klub – Nyertesek, vesztesekBene Gábor könyvének bemutatója.

Pályaválasztási Vásár

Az IH Rendezvényközpontban szerdán 10 órától 18 óráig folytatódik a Pályaválasztási Vásár. A vásár célja elősegíteni a pályakezdők és a pályamódosításra kényszerülő felnőtt álláskeresők pályaválasztását, előkészíteni sikeres munkaerő-piaci integrációjukat, tanácsadást biztosítani az iskolarendszerű és az iskolarendszeren kívüli oktatásban tovább tanulni szándékozók, pályamódosításra kényszerülők részére. Részletek a http://www.ihrendezvenykozpont.hu/event/303 oldalon.

A mozik szerdai műsorai

A Grand Café-ban szerdán:

19 órakor Román Filmhét: Érdemrend – rendezte Călin Netzer.

21 órakor: Hét perc a mennyországban – feliratos izraeli-francia-magyar film, rendező: Omri Givon.

A Grand Café programjairól részleteket a www.grandcafe.szeged.hu oldalon olvashatnak.

A Belvárosi mozi szerdai műsora:

Zsigmond Vilmos terem:

14 órakor: Sammy nagy kalandja – A titkos átjáró – 3D – belga animációs film. Rendezte: Ben Stassen.

15.30-kor, 17.15-kor és 19 órakor: Alfa és Omega 3D – színes, szinkronizált amerikai animációs családi kalandfilm. Rendező: Anthony Bell, Ben Gluck.

20.45-kor: Az őrzők legendája 3D – színes, szinkronizált amerikai animációs családi film. Rendező: Zack Snyder.

Balázs Béla terem:

15.45-kor: A karate kölyök – színes, szinkronizált, amerikai családi film. Rendező: Harald Zwart.

18.15-kor: Kolorádó Kid – színes, magyar film, rendező: Vágvölgyi B. András.

20.30-kor: Szemekbe zárt titkok – színes, feliratos, argentin-spanyol krimi, rendező: Juan José.

Csőke József terem:

17 órakor: Charlie St. Cloud halála és élete – színes, szinkronizált amerikai romantikus film. Rendező: Burr Steers.

19.30-kor: Londoni küldetés – színes, szinkronizált bolgár-magyar-angol vígjáték. Rendező: Dimitar Mitovski.

A filmekről részleteket a http://www.belvarosimozi.hu/mozi-msor.html oldalon olvashatnak.

Szerda esti bulik

A Millenniumi Kávéházban szerdán 20 óra a Molnár Dixieland Band koncertje.

A Nemzetiségek Házában szerdán 18 órakor Görög táncház. Vezeti: Szeltner László (Iliosz együttes). A belépés díjtalan!

Az Afrika Cafe-ban szerda este R’n’B Party.

Előző sztori

Emlékezés az ártatlan délvidéki áldozatokra

Következő sztori

„Miért hagytál el engem?” – hol van Isten, amikor…?