Közélet

Részletek az új egészségügyi programcsomagról

Részletek az új egészségügyi programcsomagról

2010. október 26., kedd
Részletek az új egészségügyi programcsomagról

Az egészségügyi salátatörvény tervezete szerint fizetni kell majd a látleletekért, az alkohol- és a drogvizsgálatokért. Nem lesz kórházbezárás, deliberalizálják a patikapiacot, egyszerűsödnek a kismamák táppénzére és a gyermekágyi segélyre vonatkozó szabályok.

Elkészült és november elején a kormány el kerül az egészségügyi államtitkárság 12 jogszabályt módosító törvénycsomagja. Az intézkedés könnyítő és megszorító intézkedéseket is tartalmaz – írja a Népszabadság.

Szócska Miklós

egészségügyi államtitkár tegnap ismertette a Fidesz-frakcióval a salátatörvény tervezetét. A lap szerint Szócska határozottan leszögezte: nem zárnak be egy kórházat sem, de újraosztják a feladataikat. A látleletekért 3200 forintot kell majd fizetni, és pénzbe fognak kerülni az alkohol és drog kimutatását szolgáló vér- és vizeletvizsgálatok is. Megkezdődik a patikapiac deliberalizációja: szűkítik a patikatulajdonosok körét, kizárva a gyógyszerfelírási joggal rendelkező orvosokat, a szakmai befektetőket és az offshore-cégeket. Az olcsó, generikus orvosságokat felíró orvosokat pénzzel jutalmaznák, és pluszpénzt kapnának a patikák az olcsó gyógyszerek miatti bevételkiesés kompenzálására. A célra összesen ötmilliárdos keretet különítenének el. (Forrás: Népszabadság)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.