Írjon nekünk

Szórakozás

Péntek: Tibet kincsei a múzeumban

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Tibet kincsei címmel kiállítás nyílik pénteken a Móra Ferenc Múzeumban. A Kolozsvári Református Kollégium Vegyeskara Erkel dalokból ad hangversenyt a Kálvin téri református templomban, a Kaleidoszkóp Improvizációs Színház pénteken délután a Somogyi-könyvtárban szerepel, a Grand Caféban a VI. Szegedi Bolgár Kulturális Napokon Alek Popov bolgár író a vendég, akinek regényéből készült Mission London című filmet is levetítik ezen az estén.

Színház és bábszínház

A Szegedi Nemzeti Színházban pénteken 19 órakor Kálmán Imre: Csárdáskirálynő – nagyoperett három részben (Gregor József bérlet). A darabról és a szereplőkről részleteket a http://www.szinhaz.szeged.hu/sznsz/szindarab/kalman-imre-csardaskiralyno-1 oldalon olvashatnak.

A Kisszínházban pénteken 19 órakor Moliere/B.: A képzelt fösvény beteg. (Páger Antal 1. bérlet). A darabról és a szereplőkről részleteket a www.szinhaz.szeged.hu/sznsz/szindarab/moliereb-kepzelt-fosveny-beteg oldalon olvashatnak.

A Pinceszínházban pénteken 20 órakor Férfilét – Faludy György életéből, műveiből készült koncertelőadás.

A Kövér Béla Bábszínház nagytermében pénteken délután 14.30-kor Jancsi és Juliska (3 kívánság bérlet).

Erkel-dalok hangversenye

A Kálvin téri református templomban (Kakasos templom) pénteken 18 órától Erkel dalok hangversenye. Közreműködik a Kolozsvári Református Kollégium Vegyeskara. Vezényel: Székely Árpád.

Tibet kincsei és Helyzet a múzeumban

A Móra Ferenc Múzeumban pénteken 16.30-kor a Tibet kincsei című kiállítás megnyitóját tartják. A kiállításon olyan szobrok és thankák (tibeti buddhista festmények) láthatók, amelyek a tibeti Gyémánt Út Buddhizmushoz köthetőek. A tárlatvezetők gyakorló buddhisták, akik a látogatókat a részletek bemutatásával bevezetik a buddhizmus formák mögötti jelentésének világába. A kiállítás november 7-ig tekinthető meg.

A Várban péntek délután 3 órakor Helyzet – Modern Magyar Szobrászat 2010 – címmel nyílik meg a Magyar Szobrász Társaság kiállítása. A tárlat december 19-ig látogatható.

Tolnai Ottó a Reökben

A Reökben pénteken 19 órakor Symposion Lift – Tolnai Ottó műveinek képregény adaptációi című kiállítást megnyitja Balog József, a MASZK Egyesület elnöke. Vendégek: Tolnai Ottó író, költő és Sirbik Attila, a Symposion főszerkesztője. Közreműködik: Ágoston Béla – szaxofon, Révész Róbert – ütőgardon. Bővebben a http://www.maszk.hu/ProgramInfo/381 oldalon.

Őszi Kulturális Fesztivál

A Kaleidoszkóp Improvizációs Színház pénteken délután 5 órakor kezdi műsorát a Somogyi-könyvtár első emeletén. A társulat a Családi olvasás éve programsorozat keretein belül lép fel a bibliotékában. Erre a napra olyan témákat választottak, amelyek olvasási élményekhez kapcsolódnak, vagy amelyek belekerülhetnének a család “Nagy Könyvébe”.

A Millenniumi Kávéházban pénteken 18 órakor “Emberek, magyarok, íme a költő”Tóth Péter estje. Bevezetőt mond: Balogh Mihály, az Országos Pedagógiai Könyvtár nyugalmazott igazgatója.

A Szegedi Csillagvizsgálóban (Kertész utca) pénteken 19 órakor Csillagászati-űrkutatási kiselőadások vetítéssel. Sötétedés után az időjárástól függően távcsöves bemutató. Megközelítés: 70-es autóbusz, a Hatházak megállótól kb. 300 méterre.

Az Őszi Kulturális Fesztivál programjairól részleteket a http://www2.u-szeged.hu/okf/ és a http://www.u-szeged.hu/rendezvenynaptar oldalakon olvashatnak.

Közéleti Kávéház

Az SZTE Gyógyszerésztudományi Karon (Eötvös u. 6.) pénteken 17 órakor Nobel-díjas költők versei és Nobel-díj koncert (videoprojektoros kivetítés). Közreműködnek: Martos Dorina, Németh György, Rabóckai Albert, Sipka Bence, Vízi Imre, Vízi Orsolya. Házigazda: Varga Ferenc ny. középiskolai tanár.

A Gödör Étteremben (Tisza Lajos krt. 103) pénteken 20.45-kor zenél a Stand Up együttes. Házigazdák: Fehér Éva volt diszkótáncos, Horváth Károly volt versenytáncos. Bővebb info a 06/20-3988495 telefonon.

A mozik pénteki műsorai

A Grand Café-ban pénteken:

19 órakor: VI. Szegedi Bolgár Kulturális Napok – Irodalmi kávéház. Vendég: Alek Popov bolgár író, a Londoni küldetés című regény szerzője, amelyből a közelmúltban készült nagysikerű film Mission London címmel.

21 órakor: Mission London – bolgár-angol-magyar-macedón-svéd vígjáték. Rendező: Dimitar Mitovszki.

A Belvárosi mozi pénteki műsora:

Zsigmond Vilmos terem:

14 órakor: A csodálatos Univerzum 3D – színes, magyar dokumentumfilm, Rendező: Gráner József.

15 órakor és 16.45-kor: Sammy nagy kalandja – A titkos átjáró – 3D – belga animációs film. Rendezte: Ben Stassen.

18.30-kor és 20.30-kor: Az őrzők legendája 3D – színes, szinkronizált amerikai animációs családi film. Rendező: Zack Snyder.

Balázs Béla terem:

15 órakor: Friss levegő filmklub – E.T. – A földönkívüli (felújított változat) – színes, magyarul beszélő, amerikai fantasztikus film.

18.15-kor: Dumas – színes, feliratos francia dráma. Rendező: Safy Nebbou.

20.30-kor: Kolorádó Kid – színes, magyar film, rendező: Vágvölgyi B. András

Csőke József terem:

17 órakor és 19.30-kor: Méz – színes, feliratos török-német dráma, Rendező: Semith Kaplanoglu.

A filmekről részleteket a http://www.belvarosimozi.hu/mozi-msor.html oldalon olvashatnak.

Péntek esti bulik

A Millenniumi Kávéházban pénteken 20 órakor a Rambling Blues Trió és a Frankie Látó Quartet közös koncertje.

A JATE Klubban pénteken 22 órakor pénTRACK. Házigazda: Dj. Varga B. Éjfélig a belépés ingyenes!

A SZOTE Klubban pénteken 22 órakor Diszkóláz – Lemezlovas: Novák.

A Fészek Klubban pénteken 20 órakor Fű-Vész Klub (http://www.fuveszklub.hu ).

A Garaboncziás Borozóban péntek este Kárhozottak éjszakája.

A H2O Clubban péntek este Gladness House & Minimal Music.

Az Afrika Cafe-ban péntek este Electric Mix Party.

Közélet

Újra fogadja az égbolt szerelmeseit a szegedi csillagvizsgáló

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Július 3-tól.

Tovább olvasom

Hírzóna

Éjszakai bolyongáson vehetünk részt az ópusztaszeri csillagösvényen

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Ami a világ harmadik legnagyobb labirintusa.

Tovább olvasom

Közösség

Kolozsváron szervez nemzetközi rockzenei flashmobot a CityRocks

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Szeptember ötödikén.

Tovább olvasom

Aktuál