Közélet

Orbán ma ismerteti a gazdasági akcióterv részleteit

Orbán ma ismerteti a gazdasági akcióterv részleteit

2010. október 18., hétfő
Orbán ma ismerteti a gazdasági akcióterv részleteit

Akár már hétfőn dönthet az Országgyűlés a hétvégén benyújtott adótörvény egyes részeiről – írja a hírTV. A második gazdasági akcióterv részleteit ma kora délután, napirend előtti felszólalásában ismerteti a kormányfő.

A hétfőn tizenhárom órakor kezdődő ülés

napirendi pontjai

között szerepel az adó- és járuléktörvények módosítása, illetve az egyes ágazatokat terhelő különadóról szóló törvényjavaslat tárgyalása is. Ahogy hírTV beszámolt róla az Országgyűlés hétfőn elfogadhatja az új válságadót. A távközlés, a telekommunikációs, az energiaszektort illetve a kereskedelmi láncokat érintő különadóról szóló javaslatot önálló képviselői indítványban nyújtotta be a fideszes

Rogán Antal

és

Lázár János

. A tervezett adó alapja a nettó árbevétel lesz, mely a távközlési cégeknél a legmagasabb, 5 milliárd forintot meghaladó rész után 6 és fél százalékos a kulcs. Az energiaszolgáltatóknak pedig adóalapjuk 1,05 század százalékát kell válságadóként befizetniük.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.