Medián: fölényes Fidesz-előny, az MSZP távolodik a mélyponttól

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A szavazótábor arányát tekintve változatlanul fölényesen vezet a Fidesz-KDNP pártszövetség, az MSZP pedig hónapról hónapra távolodik a 2010. júniusi mélyponttól – derült ki a Medián legfrissebb felméréséből, amelyet a csütörtöki HVG ismertetett.

A felmérés szerint a kormánypártok előnye a választani tudó biztos szavazók körében több mint háromszoros, 63 százalék, nyár elején azonban még hatszoros volt. Az MSZP támogatottsága 19, a Jobbiké 13, az LMP-é pedig 4 százalékos – olvasható a felmérésben.

Az egyes politikusok népszerűségét tekintve Orbán Viktor a szeptemberihez képest 2 százalékpontot veszített, 59 százalékon áll. A választások óta népszerűsége először csökkent 60 százalék alá. A kormányfő mögött a második helyen Schmitt Pál köztársasági elnök áll, akinek népszerűsége 3 százalékponttal 57 százalékra csökkent. Mindemellett nőtt az ellenzéki pártok vezetőinek a népszerűsége: az LMP-s Schiffer Andrásnak 4 százalékponttal 33 százalékra, Mesterházy Attilának, a MSZP elnökének 1 százalékponttal 25 százalékra és a Jobbik vezetőjének, Vona Gábornak 2 százalékponttal ugyancsak 25 százalékra – közölte a Medián.

További részleteket a Magyar Nemzet honlapján olvashat.

Előző sztori

EU-elnökség: amikkel szembe kell néznünk

Következő sztori

Csirkecsont-horror Algyőn

Legutóbbi hasonló cikkek