Közélet

Lovagi segítség az iszapkatasztrófa áldozatainak

Lovagi segítség az iszapkatasztrófa áldozatainak

2010. október 8., péntek
Lovagi segítség az iszapkatasztrófa áldozatainak

A vörösiszap pusztítása után egy ország összefogott a károsultakért. A Nemzetközi Szent György Lovagrend és Lelkiségi Mozgalom átérezve a Kolontári és Devecseri emberek fájdalmát, szintén kötelességének érezte, hogy lovagrendi szellemiségének híven segítséget nyújtson a Veszprém megyei településeknek. Ezért a katasztrófát követően azonnal meghirdette gyűjtési akcióját Magyarországon valamint a Nemzetközi Szövetség tagországai között - írta sajtóközleményében a lovagrend.

A tagországok között szerepel Szlovákia, Lengyelország, Szerbia, Olaszország, Norvégia, Hollandia, Nagy Britannia, az Egyesült Államok és Kanada. A tagországok mellé csatlakozott a Baranya megyei Moha alapítvány, s így eddig közösen 100 köbméter bútort, építőanyagot (ajtó, vakoló anyag, festék), bébiételt, matracot, meleg ruházatot gyűjtöttek össze. A tervek szerint az első adományt október 14-én adják át egyházi segítséggel Devecser Önkormányzatának. "Fontosnak tartjuk kiemelni, hogy Lovagrendünk tisztán magyar alapítású, ezért is tartjuk elengedhetetlennek, hogy azonnal és haladéktalanul segítséget nyújtsunk a bajba jutott magyar honfitársainknak a Rend lehetőségeihez mérten" - szól a közlemény.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.