Labdarúgás: Szőke-duplával dőlt el a szuperrangadó + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

Ezt a csúcsrangadót már nem moshatta el az eső! A megyei I. osztályú bajnokság 9. fordulójában a listavezető Mórahalom a második Kisteleket fogadta, s remek mérkőzésen nyert 3-1-re Takács Gábor kiváló játékának és Szőke Péter két találatának köszönhetően. Az összecsapásról online közvetítést adtunk.

A labdarúgó megyei I. osztály 9. fordulójában:

Mórahalom VSE – Kisteleki TE 3-1 (0-0). Mórahalom, 400 néző, vezette: Szöllősi Ferenc.
Mórahalom VSE: Szűcs – Papdi (Nyári 90′), Gyimesi L., Udvari, Daróczi, K. Tóth (Lázár 72′), Sádt, Siha (Purgel 68′), Tóth L., Takács, Szőke. Vezetőedző: Tóth Ákos.
Kisteleki TE: Keresztes – Bitó A., Rácz, Kovács Z. (Gera 88′), Keller Z., Kiszner, Koncz R., Kiss I., Rostás, Koncz M., Piacsek (Kispál 75′). Vezetőedző: Czeigersmidt Roland.
Gólszerző: Szőke 2 (48′, 69′), Siha (67′), illetve Koncz M. (52′).

Edzői szavak:

Tóth Ákos, a Mórahalom vezetőedzője: “Megérdemelten nyertünk egy munkás meccsen. Gratulálok a csapatomnak, és nagyon örülök annak, hogy rengeteg néző volt kíváncsi a megyei rangadóra. Sok ilyen csata, sok ilyen rangadó, ilyen erős csapatok kellenének a megyében.”
Czeigersmidt Roland, a Kistelek vezetőedzője: “A játék minden elemében felülmúlt ma bennünket a Mórahalom. Bár el kell mondanom, a hazaiak megérdemelt vezetése után egy talált góllal visszajöttünk a meccsbe, s mikor a játék képe alapján nekünk kellett volna előnyhöz jutnunk, akkor kaptunk két buta gólt, ez pedig végzetesnek bizonyult. Tavasszal vissza akarunk vágni!”

Online közvetítésünk:

90. perc: Egy-egy csere a végén mindkét oldalon. Ezt megelőzően Koncz Miklós fejelhetett mintegy 5 méterről, a hosszúról, a labda a kapufáról vágódott ki, a kapustól ez bement volna. Itt a hármas sípszó, nagyszerű színvonalú, ráadásul kiemelkedően sportszerű találkozót nyert meg Tóth Ákos csapata.
86. perc: Megint a mórahalmi kapunál a labda, de a kavarodásból nem lett semmi, túlkombinálták a kékek. Elégedettek a hazai nézők, van is rá okuk.

no images were found

84. perc: Megpróbálkoztak a szépítéssel a kistelekiek, s nem is jártak ettől messze: Koncz Miklós ágyúzott rá szabadrúgásból az oldalvonal mellől, mintegy 20 méterről, Szűcs üggyel-bajjal mentett.
81. perc: Takács tarthatatlan: trükkösen tör a tizenhatosvonalon túlra, tüzel – téved! (Fölé.)
80. perc: Végéhez közeledik a rangadó, eldőlni látszik a három pont sorsa. Pozíciós játék folyik. Az előbb Koncz Róbert reklamált büntetőt egy kétes szituációban, meg is kapta jutalmát – egy sárgát…
74. perc: Enyhe fölényben a hazaiak, akik felszabadultan futballoznak, a kistelekiek mintha lemondtak volna a pontszerzésről. Szépen kombinálnak a fehér mezesek, ám a harmadik találat óta hiba csúszik az utolsó passzokba. Persze nagyon nagy összegben mernénk fogadni, hogy emiatt kevéssé bánkódnak Szőkéék. Közben a cserék is megkezdődtek, a hazaiak kettőt, a vendégek egyet változtattak.
70. perc: Gyorsjelentés: Szőke P. – Koncz M. 12-12. Mórahalom – Kistelek 3-1.
69. perc: GÓÓÓL! Már kettő az előny. Takács zsenialitásának köszönhető az újabb találat: balról tanítanivalóan ívelt át a hosszú kapufához, az érkező Szőke Péternek nem volt nehéz dolga, közelről stukkolt a hálóba; 3-1!
67. perc: GÓÓÓL! Ismét vezet az éllovas! Egy alapvonalról visszatett labdát Siha Zsoltnak készítettek le lövésre, ő a tizenhatosról remek mozdulattal tekert a kapu jobb oldalába, 2-1!
65. perc:Rövid passzos játék után Tóth Lukács lépett ki, kicsit jobbra sodródott ki, s a felső lécre bombázott.
62. perc: Jelentjük: Keresztes hosszabb ápolás után talpon! Lesz is dolga, hiszen újra kezd felpörögni a Mórahalom. Ideje is ennek, vélhetik a hazai drukkerek, mert a kisteleki gól bizony hideg zuhanyként érte kedvenceiket, s a vendégek az egyenlítéstől igencsak felbátorodtak.
58. perc: Tóth Lukács próbálkozott most 18 méterről, Keresztes védeni tudott, majd lent maradt. A vendégek gyúrójának muszáj serénykednie, mert nincs cserekapusuk…
57. perc: Lüktetővé vált a játék, nem állt vissza a Kistelek sem, mozgalmasak ezek a percek, mindkét kapu előtt adódnak lehetőségek. Koncz Róbert 11 méterről lőhetett, félmagas lövését a kapufánál érte el Szűcs.
52. perc: GÓÓÓL! A Kistelek egyből válaszolt, s azonnal meglepte a mórahalmiakat. A tizenhatos vonalánál Koncz Miklós cselezgetett, majd látszólag elveszítette a labdát, s földre került. Majd váratlanul fekvő helyzetből rúgta el játékszert, mely akadálytalanul csapódott a jobb alsóba. Szűcs Marcell nem is vetődött, annyira meglepődött. Koncz Miklós 12, Szőke Péter 11 – már ami a góllövőlistát illeti. Itt pedig 1-1, most lesz igazán izgalmas!
48. perc: GÓÓÓL! Jelentjük, nekirontottak a Kisteleknek, s ezúttal eredményt is értek el a harcossággal. Előbb Piacseket etette meg kétszer is Takács, s került hatalmas helyzetbe. Balról lőtt, a labda alig ment mellé. Majd ugyanő saját térfeléről zseniális labdát adott a leshatárról induló Szőke Péternek, aki felismerte, hogy Keresztes kicsit kint áll kapujából, s két pattanás után mintegy 25 méterről a hálóba ívelt a portás fölött; 1-0!

no images were found

46. perc: Folytatódott a küzdelem, ezúttal értelemszerűen a Mórahalom kezdte a játékot. Nem lesz könnyű dolga Tóth Ákos alakulatának, hiszen a vendégek nagyon megszervezték védekezésüket. Kíváncsian várjuk, a fehérek ezúttal is nekirontanak-e ellenfelüknek, mint az első félidő elején, vagy a szünet előtti taktikát alkalmazzák, s megpróbálják kicsalni a bunkerból Konczékat.

45. perc: Hatalmas helyzettel ért véget a félidő, Takács Gábor maradt üresen, 10 méterről lőhetett, Keresztes kapus másodikra tudta csak begyűjteni a bőrt… Az első 15 percben és a félidő közepén mintegy 10 percen át hatalmas volt a mórahalmiak fölénye, a vendégek azonban megúszták, gól nélküli állásnál lehet szusszanni kicsit.
44. perc: Egy-egy lövés mindkét oldalon. Takács Gábor középről, 22 méterről próbálkozott, a lapos löket alig ment el a bal kapufa mellett. Bitó Attila balról laposan lőtt, biztosan védett Szűcs Marcell. Ez volt az első kisteleki kísérlet, 44 percet kellett rá várni!
40. perc: Az elmúlt percekben kissé megint kibújt a szorításból Czeigersmidt Roland együttese, elképzelhető, hogy Siháék tudatosan adták át nekik a területet, mert a felállt védelemmel nem nagyon boldogultak.
37. perc: Négy együttes veretlen még a megyei I. osztályban a 9. fordulóhoz érve: a Csongrád, a SZVSE-Gyálarét, valamint az éppen pályán lévő két gárda. A Kistelek nagyon nem szeretné elszenvedni első vereségét, úgy tűnik, az egy ponttal ők elégedettek lennének, legalábbis az eddigi tapasztalatok erre utalnak. A Mórahalom viszont egyértelműen a győzelemre tör, hazai pályán nem is tehet mást.
34. perc: Ismét szinte kapujához szögezi ellenfelét a Mórahalom, a szélen próbálják megbontani a védelmet. Egy veszélyes beadást követően Szőke Péter, a vendéglátók gólzsákja bólinthatott, de a fejes – egy védőt is érintve – fölé vágódott.
29. perc: Szabadrúgáshoz jutottak a fehér mezesek 30 méterre a kaputól, Keresztes négytagú sorfalat állított. Siha Zsolt tüzelt, a portás ujjheggyel tolta fölé. Enyhe fölényben a hazai gárda, de nagyobb helyzetet nem tudnak most kidolgozni. Jó iramú, élvezhető a meccs.
21. perc: Sündisznóállásba húzódott a Kistelek, ők továbbra is a biztonságra törekednek, illetve kontráikban bíznak. Rohamoz becsülettel a Mórahalom, az imént K. Tóth jobbról ívelt a hosszúra, ahol Sádt érkezett, de kicsit alacsony volt a beadás, vállal csak a kapu mellé tudta helyezni a bőrt.
20. perc: Csak jelezzük: a jelenlegi állással a Csongrád lehet a legboldogabb. Ha itt döntetlenre végeznek a felek, a címvédő a tabella élére ugrik.
16. perc: Kiegyenlítetté vált a játék, szervezetten védekezik a vendégcsapat, megnyugodtak a kedélyek.
12. perc: Még mindig a Mórahalom akarata érvényesül, de úgy tűnik, a Kistelek megúszhatja, s lassan kiszabadulhat a présből. Most már több alkalommal ők is átlépték a felezővonalat. Említésre méltó helyzetet egyik fél sem dolgozott ki.
7. perc: Hatalmas erőket mozgósít a hazai alakulat, jelentős mezőnyfölényre is tettek szert, a Kistelek behúzódott, igyekszik kihúzni az első percek rohamait. Nem sokon múlott, hogy megboruljon a tervük… Előbb Sádt Tamás középre tartó, erős löketét kellett ártalmatlanítania Keresztes László kapusnak, majd K. Tóth Gyula egyedül tört kapura, de kihagyta a kihagyhatatlant, 11 méterről fél méterrel bombázott fölé.
4. perc: A Mórahalom lépett föl támadólag, előttük adódott az első komolyabb lehetőség is. Egy lecsorgó labda a kaputól 10 méterre, jobbra egyedül találta Takács Gábort, aki lőtt, ám a kísérlet szögletre pattant az egyik védőről.
1. perc: Megkezdődött a forduló nagy rangadója, a kistelekiek hozták játékba a labdát.
A hazaiak fehér, a vendégek kék mezben lépnek pályára.

A találkozó elé:

Tóth Ákos együttese vezeti a tabellát az idei pontvadászatban. A hazaiak 20 pontot gyűjtöttek eddigi meccseiken, hat győzelem mellett kétszer végeztek döntetlenre. A vendégek 19 ponttal állnak az ezüstös pozícióban. Hatszor nyertek, egyszer ikszeltek, s – ahogy arra a bevezetőben utaltunk – a Csongrád elleni mérkőzésüket a játéktér használhatatlansága miatt el kellett halasztani.
Mindkét alakulat gólkülönbsége imponáló: a vendéglátóké 30-5, a kistelekieké 25-6. A mesterlövészek listájának élén is az ő futballistáik állnak: a tavalyi gólkirály, Koncz Miklós (Kistelek) 11 találatnál jár, míg Szőke Péter (Mórahalom) eddig 10 alkalommal zörgette meg az ellenfelek hálóját.
Kicsit tekintsünk vissza az előző bajnokságra! A két csapat először Mórahalmon csapott össze, ott 2-2-t játszottak (az eredmény már az első félidőben kialakult), Kisteleken pedig a házigazdák Koncz Miklósnak a 90. percben szerzett góljával verték 2-1-re a mórahalmiakat a tavaszi nyitókörben.

no images were found

Előző sztori

Megnyílt az 57. Őszi Tárlat Hódmezővásárhelyen + FOTÓK

Következő sztori

Labdarúgás: a hétvégi megyei eredmények + TABELLÁK