Sport

Labdarúgás: hibázott az UTC, büntetett a Kistelek

Labdarúgás: hibázott az UTC, büntetett a Kistelek

2010. október 24., vasárnap
Labdarúgás: hibázott az UTC, büntetett a Kistelek

Partiban volt az újonc UTC a tavalyi ezüstös Kistelekkel a labdarúgó megyei I. osztály 11. fordulójának szombati meccsén, de a helyzeteit jobban kihasználó, rutinosabb vendégcsapat végül három ponttal lett gazdagabb. Koncz Miklósék két vereség után érezték meg ismét a győzelem ízét.

A Mórahalom elleni rangadó elvesztése és a Tápétól odahaza elszenvedett pofonértékű vereséget követően Újszegeden igyekezett javítani a Kistelek. A hazaiak is egy kudarcból próbáltak talpra állni, hiszen Ásotthalmon 5-0-ra kaptak ki. A látogatók kapták el jobban a rajtot, hiszen már a 4. percben Cserháti kapujában táncolt a labda:

Koncz Miklós

gyönyörűen vágott be egy szabadrúgást. Nem sokáig örülhettek azonban a vezetésnek, hiszen a 7. percben egy remek kontrát futtatott végig az UTC,

Szabó László

volt a befejező, s már is 1-1 az állás! A félidő további részében mezőnyjáték folyt a pályán, mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek, de a nagyobbak talán a hazaiak előtt.

Erhardt Szilárd

kétszer is csak a kapussal állt szemben, de nem tudott betalálni. Fordulást követően – ahogy az lenni szokott – érvényesült a futball íratlan törvénye: büntetett a Kistelek. Egy kontratámadásból Koncz Miklós ismét beköszönt, s előnyhöz juttatta csapatát – a tavalyi gólkirálynak ez volt a tizennegyedik találata tíz meccsen, ezzel természetesen vezeti a mesterlövészek listáját! Erre már nem tudott felelni az UTC, a vendéglátók nem voltak képesek újítani, a rutinosabb együttes akarata érvényesült.

Koncz Róbert

gólja pedig azt jelentette, hogy 3-1-re győzött a Kisteleki TE, mely így két pontra megközelítette a második helyezett Csongrádot. Az UTC továbbra is 11 pontos és tizenegyedik a tabellán, így kapaszkodnia kell, hogy tartsa pozícióját a középmezőnyben. A következő fordulóban ismét nehéz ellenfél következik: október 30-án (szombaton) 12.30-kor Mindszenten lépnek pályára Szántóék.

A labdarúgó megyei I. osztály 11. fordulójában:

Ujszegedi TC – Kisteleki TE 1-3 (1-1).

Újszeged, Kertész utca, 200 néző. Vezette: Kovács Attila.

UTC:

Cserháti – Farkas Sz., Joó, Erhardt (Vékes), Szabó L. Szántó, Laudisz, Fejsze, Tóth Z., Balogh N., Mazula (Török).

Vezetőedző:

Pálfy Zoltán.

Kistelek:

Tombácz – Bitó A. (Gera), Rácz, Kovács, Keller Z. (Kispál), Kiszner, Koncz R., Kiss, Rostás (Piacsek), Koncz M., Papp.

Vezetőedző:

Czeigersmidt Roland.

Gólszerzők:

Szabó L., illetve Koncz M. 2, Koncz R. Pálfy Zoltán, az UTC mestere:

„A játékunk nem volt annyira rossz, az eredmény miatt viszont csalódott vagyok. Ha 1-1 után belőjük a ziccereket, akkor másként is alakulhatott volna a találkozó. Miután azonban vezetést szereztek a vendégek, már nem tudtunk újra felpörögni. Sajnálom, hogy nem a múlt héten futballoztunk így... Összességében küzdöttünk, hajtottunk, csapatként is működtünk, erre nem lehet panaszom. Dolgozunk tovább, bízunk benne, hogy jövő héten Mindszenten sikerül bravúrpontot szereznünk. Mivel nekik nagyon gyors csatáraik vannak, fontos, hogy hátul stabilak legyünk. A kontráinkkal pedig meg is lephetjük az ellenfelet.”

Czeigersmidt Roland, a Kistelek trénere:

„Igazából úgy érzem, a csapatom még nem tudott teljesen kikecmeregni a gödörből. Az eredmény ellenére még mindig keressük régi önmagunkat.”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.