Sport

Kosárlabda: a bajnokot fogadja pénteken a Szedeák

Kosárlabda: a bajnokot fogadja pénteken a Szedeák

2010. október 14., csütörtök
Kosárlabda: a bajnokot fogadja pénteken a Szedeák
Az Atomerőmű SE elleni bajnoki rajtot követően itt az újabb erőpróba a Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák számára. A férfi kosárlabda NB /A 2. fordulójában Nyilasék a címvédő Zalakerámia-ZTE KK-t fogadják pénteken 18 órától. Fodor Péter vezetőedző kéri a szurkolókat: a rendkívül nehéznek ígérkező találkozón minél nagyobb létszámban buzdítsák a szegedieket. A férfi kosárlabda NB I/A 2. fordulója már szerdán este megkezdődött, mégpedig egy kisebbfajta meglepetéssel: az utolsó pillanatban rajtengedélyt szerzett s összeállt Debrecen Salgótarjánban tudott győzni 79-74-re. Hogy hasonló vagy ennél nagyobb meglepetésre lehet-e számítani Szegeden is péntek este, azt egyelőre nehéz megjósolni, annyit azonban mindenképpen kijelenthetünk: igazi sportcsemege várja azokat, akik kilátogatnak majd az újszegedi sportcsarnokba.

Online

A SZEGEDma.hu-n élőben kísérhetik figyelemmel a Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák – Zalakerámia-ZTE KK meccs alakulását pénteken 18 órától.
Sokszor leírtuk már, de megtesszük utoljára is: hét esztendő után játszik ismét A csoportos meccset hazai környezetben a Szedeák. Kiss Zsolték pénteken 18 órai kezdettel a bajnoki cím védőjét, a bombaerős Zalaegerszeget fogadják. Múlt szombaton remekül mutatkozott be Pakson a Tisza-parti alakulat, még a nagyszünetben is vezetett az Atomerőmű ellen, csak akkor roppant meg, mikor a 3. negyedben három magas emberét, Brsyon McKenzie-t, Nebojsa Dukicot és Tanács Attilát is le kellett ültetni négy személyi hiba miatt. A 86-77-es vereség miatt azonban egyáltalán nincs ok a szégyenkezésre, sőt, ez az eredmény és a mutatott játék csak fokozta a csongrádi megyeszékhelyen uralkodó kosárlabdalázat!

Fodor Péter: Ügyeljünk a pontosságra!

Fodor Péter vezetőedzővel két nappal az újabb nagy csata előtt beszélgettünk. „Nem sokban tért el a felkészülésünk a Paks ellenihez képest, csak egy picit kevesebb idő állt, illetve áll még rendelkezésünkre. Kifejezetten a meccsre koncentrálunk, így a zalaegerszegi védekezési elemek elleni variációkat helyeztük előtérbe, illetve azokat a dolgokat igyekeztünk gyakorolni, pontosítani, melyekben Pakson sokat hibáztunk. A fizikai munkára ezúttal nem fektettünk akkora hangsúlyt. Való igaz, az első fordulóban az lett a vesztünk, hogy magas embereink hamar összeszedték a faultokat, de ezen már kár keseregni, ahogy korábban is megjegyeztem, ebben a tanulóévben minden szempontból ki kell vívnunk a tiszteletet az elitben. Felhívtam a fiúk figyelmét arra, hogy ügyeljenek a pontosságra, s ne üssenek felesleges faultokat; tisztán, de keményen és jól kell védekeznünk” – beszélt a szakmai oldalról a rutinos mester. A Zalaegerszeget idén is az élmezőnybe várja Fodor Péter, annak ellenére, hogy több extra kulcsjátékosát is le kellett cserélnie (lásd lentebb). Úgy véli, igen egységes együttesről van szó, ahová kiváló kosarasok érkeztek a nyáron is: elég, ha csak az amerikai irányítót, Williamset vagy a magyar válogatott Vojvoda Dávidot említjük. A Szedeák csaknem teljes kerettel veheti föl a zalaiak ellen a harcot, csupán Hájer Ádámra nem számíthat még a szakvezetés, az ő kezéről csak most került le a rögzítőkötés, még éppen csak elkezdte a tréningeket. Bizonyosan igen különleges lesz ez a pénteki találkozó, melyet nemcsak a csapat vár izgatottan, hanem a drukkerek is. A közönség támogatása pedig aranyat érhet, Fodor Péter éppen ezért a játékosok nevében is arra kéri a szegedieket, minél nagyobb számban buzdítsák kedvenceiket. „Tavasszal is meccsről meccsre többen látogattak ki a sportcsarnokba, s segítségük akkor is sokat jelentett. Ezúttal is nagyon számítunk szurkolóinkra. Ígérem, minden egyes labdáért küzdeni fogunk. Elégedett lennék, ha szoros mérkőzésre kényszerítjük a Zalaegerszeget úgy, hogy jól játszunk, s minimalizáljuk hibáink számát” – mondta.

Így alakult a nyáron a Zalaegerszeg kerete:

A címvédő ZTE megszerzett két válogatottat – a nemzeti együttes kezdő ötösében is helyet kapó Vojvoda Dávidot, valamint Tóth Gergelyt. A legnagyobb kérdés a zalaiak kapcsán azonban az tűnik így a szezon kezdetén, hogy Lorenzo Williams mennyire tudja pótolni a bajnokcsapat távozó pilléreit, Louis Hinnantet és Calvin Watsont. Érkezett: Kinter György (Dombóvár), Tóth Gergely (Körmend), Vojvoda Dávid (Kaposvár), Vertetics Ádám (Nagykanizsa), Lorenzo Williams (amerikai – Giessen, német). Távozott: Horváth Balázs (PEAC), Simon László (Falco), Trepák Zoltán (Szolnok), Louis Hinnant (amerikai – Krivoj Rog, ukrán), Chad Timberlake (amerikai – Elitzur Javne, izraeli), Calvin Watson (amerikai – Evreux, francia). Maradt: Baki Gergely, Bödör Bence, Délity Bence, Gáspár Dávid, Kámán Tamás, Tóth Ádám, Kyle Wilson (amerikai), Völgyi Péter – edző.

Így játszott a Zalaegerszeg múlt héten:

A férfi kosárlabda NB I/A 1. fordulójában: Zalakerámia-ZTE KK – Factum Sport Debrecen 97-67 (22-11, 21-21, 31-15, 23-20). ZTE: WILLIAMS 13/9, VOJVODA 12/3, Kámán 14/6, Wilson 16/6, Tóth Á. 8. Cs: Tóth G., GÁSPÁR 16/6, Baki 7/3, Vertetics 7/3 Kinter 2, Bödör 2. Edző: Völgyi Péter

Az 1. forduló eredményei:

Atomerőmű SE – Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák 86-77 MJUS-Fortress Körmend – Salgótarjáni KSE 109-72 Albacomp – Marso-Vagép Nyíregyháza KK 86-71 Falco-Szova KC Szombathely – Kaposvári KK 99-64 Zalakerámia ZTE KK – Factum Sport Debrecen 97-67 Kecskeméti KSE – Takarék Soproni KC 82-75 Szolnoki Olaj – Pécsi VSK-PannonPower 92-77

A 2. forduló műsora:

Salgótarjáni KSE – Factum Sport Debrecen 74-79 Dél Konstrukt-SZTE-Szedeák – Zalakerámia-ZTE KK péntek 18.00 (vezeti: Földházi Tamás, Benczur Tamás, Hegedűs Tibor; ellenőr: Szaniszló Sándor) Pécsi VSK-PannonPower – Atomerőmű SE szombat 18.00 Marso-Vagép Nyíregyháza KK – MJUS-Fortress Körmend szombat 18.00 Kaposvári KK – Szolnoki Olaj KK szombat 18.00 Takarék Soproni KC – Albacomp szombat 18.00 Falco-Szova KC Szombathely – Kecskeméti KSE szombat 18.00

Fontos tudnivalók:

A belépőjegy ára egységesen 900 forint. A szegedi oktatási intézményekben tanuló diákok a diákigazolvány felmutatása után egy regisztrációs jegyet kapnak, amellyel ingyen mehetnek be a meccsre. (A regisztrációs jegyet egy külön pultnál lehet átvenni, célszerű nem az utolsó pillanatban érkezni.) Kapható lesz az egész idényre szóló bérlet is, ára 14 ezer forint (a szezon valamennyi hazai bajnoki és magyarkupa-mérkőzésére érvényes – a bérlet vásárlásával némi összeget meg is takaríthat, aki megvásárolja). A pénztár pénteken 16.30-kor nyit a csarnokban. Az U20-asok 19.45-kor csapnak össze ugyanott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.