Sport

Labdarúgás: kettős emberhátrányból mentett pontot az FK

Labdarúgás: kettős emberhátrányból mentett pontot az FK

2010. október 31., vasárnap
Labdarúgás: kettős emberhátrányból mentett pontot az FK

Ha a játék nem is megy olajozottan, küzdelemből ismét jelesre vizsgázott az FK 1899 Szeged csapata. Ezúttal Bordányban kellett bizonyítaniuk, hogyan tudják egy csapatként védeni a várat: közel húsz percen át állták a rohamokat kettős emberhátrányban, s mentettek meg egy pontot a megyei II. osztály Homokháti csoport 12. fordulójában.

Bordány mindig is „híres” volt kiszámíthatatlan talajú focipályájáról, ami ezúttal is rászolgált hírnevére: bár eső már napok óta nem hullott, az egyébként is egyenetlen talajú grund sáros és csúszós volt, így tetszetős játék nem is igen alakulhatott ki. Ez azonban nem lehet mentség arra, hogy az FK nem igazán bírt támadásokat építeni. A feljátszott labdákat sorra elvesztették, gólhelyzet csak kevés akadt a kék-feketék háza táján. A védelem azonban

Brunczvik

és

Turján

vezérletével kiválóan zárt. Szinte az egyetlen helyzetéből megszerezte a vezetést a Szeged. A mérkőzésre jellemző volt a férfias, kemény küzdelem, a labda főleg az előkészítő harmadban pattogott. A harmadik és a negyedik helyezett rangadójának parázs hangulatát a játékvezetők nem nagyon tudták kezelni, aminek két kiállítás és számos sárga lap lett az eredménye. A második félidő utolsó húsz percében kettős emberhátrányban védekezett a Szeged nagyot küzdve, azonban egy jól eltalált felsősarkos átlövéssel a bordányiak otthon tartottak egy pontot. (Érdekesség: az öltöző felőli kapu mögötti víztorony tövében több ezer katicabogár tartott találkozót. Kommentelőinket kérjük, aki ismeri a katicák ilyentén viselkedésének okát, írja meg!)

A megyei II. osztály Homokháti csoport 12. fordulójában:

Bordány - FK 1899 Szeged 1-1 (0-1).

Bordány, 150 néző. Vezette: Madácsi

Bordány:

Tari – Csonka (Masír), Bán, Kiss, Veres, Dobó, Tóth (Mihálffy), Nógrádi, Szabó (Hegedűs), Mészáros (Donciu), Kovács.

FK 1899 Szeged:

Brunczvik - Meszes, Havas, Turján, Fodor L. (Miklós), Bakó (Murányi), Nagy V., Imre Z., Kálmán L. (Fodor I.), Dóra, Túróczi (Burzon). Edző: Hüvös Gábor.

Gólszerzők:

Nógrádi, illetve Dóra.

Sárga lap:

Nógrádi, illetve Miklós, Nagy.

Kiállítva:

Havas, Dóra. Hüvös Gábor:

"A nálunk tetszetősebb, szebb focit játszó Bordány ellen kettős emberhátrányban elért döntetlent sikerként lehet értékelni. Talán ha nincs az a bődületes lövés, akkor egy kis szerencsével a győzelmet is megszerezhettük volna. Most már a következő találkozókra kell koncentrálnunk. Jönnek a rangadók, melyeken a mai lelkesedésünk a minimum, ami elvárható."

Ifjúsági mérkőzésen:

Bordány – FK 1899 Szeged 2-1

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.