Írjon nekünk
Gazdaságvédelmi akcióterv

Sport

Labdarúgás: kettős emberhátrányból mentett pontot az FK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Ha a játék nem is megy olajozottan, küzdelemből ismét jelesre vizsgázott az FK 1899 Szeged csapata. Ezúttal Bordányban kellett bizonyítaniuk, hogyan tudják egy csapatként védeni a várat: közel húsz percen át állták a rohamokat kettős emberhátrányban, s mentettek meg egy pontot a megyei II. osztály Homokháti csoport 12. fordulójában.

Bordány mindig is „híres” volt kiszámíthatatlan talajú focipályájáról, ami ezúttal is rászolgált hírnevére: bár eső már napok óta nem hullott, az egyébként is egyenetlen talajú grund sáros és csúszós volt, így tetszetős játék nem is igen alakulhatott ki. Ez azonban nem lehet mentség arra, hogy az FK nem igazán bírt támadásokat építeni. A feljátszott labdákat sorra elvesztették, gólhelyzet csak kevés akadt a kék-feketék háza táján. A védelem azonban Brunczvik és Turján vezérletével kiválóan zárt. Szinte az egyetlen helyzetéből megszerezte a vezetést a Szeged.

A mérkőzésre jellemző volt a férfias, kemény küzdelem, a labda főleg az előkészítő harmadban pattogott. A harmadik és a negyedik helyezett rangadójának parázs hangulatát a játékvezetők nem nagyon tudták kezelni, aminek két kiállítás és számos sárga lap lett az eredménye. A második félidő utolsó húsz percében kettős emberhátrányban védekezett a Szeged nagyot küzdve, azonban egy jól eltalált felsősarkos átlövéssel a bordányiak otthon tartottak egy pontot.
(Érdekesség: az öltöző felőli kapu mögötti víztorony tövében több ezer katicabogár tartott találkozót. Kommentelőinket kérjük, aki ismeri a katicák ilyentén viselkedésének okát, írja meg!)

A megyei II. osztály Homokháti csoport 12. fordulójában:

Bordány – FK 1899 Szeged 1-1 (0-1). Bordány, 150 néző. Vezette: Madácsi
Bordány: Tari – Csonka (Masír), Bán, Kiss, Veres, Dobó, Tóth (Mihálffy), Nógrádi, Szabó (Hegedűs), Mészáros (Donciu), Kovács.
FK 1899 Szeged: Brunczvik – Meszes, Havas, Turján, Fodor L. (Miklós), Bakó (Murányi), Nagy V., Imre Z., Kálmán L. (Fodor I.), Dóra, Túróczi (Burzon). Edző: Hüvös Gábor.
Gólszerzők: Nógrádi, illetve Dóra.
Sárga lap: Nógrádi, illetve Miklós, Nagy.
Kiállítva: Havas, Dóra.

Hüvös Gábor: “A nálunk tetszetősebb, szebb focit játszó Bordány ellen kettős emberhátrányban elért döntetlent sikerként lehet értékelni. Talán ha nincs az a bődületes lövés, akkor egy kis szerencsével a győzelmet is megszerezhettük volna. Most már a következő találkozókra kell koncentrálnunk. Jönnek a rangadók, melyeken a mai lelkesedésünk a minimum, ami elvárható.”

Ifjúsági mérkőzésen:

Bordány – FK 1899 Szeged 2-1

Sport

A PSG és Stas Skube is Szegedre jön a csoportkörben

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A PSG és a Flensburg ismét Szegedre látogat, visszavághat Pick a Vardarnak.

Tovább olvasom

Sport

Délután kézilabda BL-sorsolás – jön az új lebonyolítás

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Szinte minden változik a Bajnok Ligája lebonyolításában,az  állandóságot a csapatok és a négyes döntő jelenti.  echo adrotate_group(27);

Tovább olvasom

Sport

Zsótér Donát távozik Újpestről

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

A szegedi születésű támadó középpályás szerződése lejárt, klubja pedig nem hosszabbított.

Tovább olvasom

Aktuál