Gazdaság

Jövőre 300-400 milliárd forint maradhat a munkavállalóknál

Jövőre 300-400 milliárd forint maradhat a munkavállalóknál

2010. október 6., szerda
Jövőre 300-400 milliárd forint maradhat a munkavállalóknál

Az Index internetes hírportál információi szerint nemcsak a jövő évi személyijövedelemadó-rendszert, hanem a 2012-es és 2013-as szabályokat is már most törvényben rögzítik. Marad a félszuperbruttó adóalap, de 2013-ra teljesen eltűnik.

Az Index értesülései alapján jövőre az egygyerekesek is kapnak családi adókedvezményt. Nő a minimálbér, szűkül az adójóváírásra jogosultak köre, és 300-400 milliárd forint marad a munkát vállalók zsebében. Az így keletkező költségvetési lyukat jövedékiadó-emeléssel, a Robin Hood-adó meghosszabbításával, a távközlési szektorra kivetendő extraadóval valamint kiadáscsökkentéssel foltozná be a kabinet. A 2011-es adócsomag főbb kérdéseiben a kormány már döntött, de a normaszöveg jövő heti parlamenti benyújtásáig még a részletkérdésekben folyik a munka.

További részleteket az Index honlapján olvashat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.