Közélet

Hazudott a Mal-vezér?

Hazudott a Mal-vezér?

2010. október 18., hétfő
Hazudott a Mal-vezér?

A Mal Zrt. egy mostani és egy korábbi munkatársa is arról számolt be két kereskedelmi televíziónak, hogy már korábban észlelték a tározó szivárgását. A Heti Válasz arról tudósít, hogy míg a Mal Zrt. vezérigazgatója, Bakonyi Zoltán ezt cáfolta, immár két tanú is ezt állítja.

A Tv2 Naplója megszólaltatta a Mal Zrt. egyik volt alkalmazottját, aki arról számolt be, hogy a cégnél igenis tudtak a gát szivárgásáról. Ezt az információt cáfolta korábban a Mal vezérigazgatója,

Bakonyi Zoltán

. A Napló stábjának most sikerült megszólaltatnia az alumíniumcég egyik alkalmazottját. A férfi arra a kérdésre, hogy valóban régóta szivárgott-e a tározó, a következőt felelte: „Igen, szivárgott, méghozzá egy hónapja, ha nem több ideje már. Az oldalán folyt ki az anyag. Nem is az volt a baj, hanem, hogy feltöltötték. Több száz köbméter vizet töltöttek bele, és ez a megengedettnél magasabb. Már a gát is magasabb. Azért, mert a timföldgyárból ki kellett mosni a tartályokat.” A Napló több helyi lakos és a Mal-alkalmazott elmondására alapozva azt a teóriát mutatta be, hogy a gátszakadás napján a rengeteg iszapos víz az erős keleti szélben hullámzani kezdett, s ezt már nem bírt a korábbiaknál gyengébb anyagokból megmagasított gát.

További részleteket a Heti Válasz honlapján olvashat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.