Közélet

Gázrobbanás a Boldogasszony sugárúton (Frissítve) + FOTÓK

Gázrobbanás a Boldogasszony sugárúton (Frissítve) + FOTÓK

2010. október 21., csütörtök
Gázrobbanás a Boldogasszony sugárúton (Frissítve) + FOTÓK
Gázrobbanás történt a Boldogasszony sugárúton a 23/B alatt. A helyszínre a Dégáz autója mellett három mentőautó is érkezett. Egy személy könnyebben sérült.

A helyszínre érkeztek a tűzoltók és a rendőrök is, de nincs tűz. A lakók napok óta gázszagot éreztek, amit jeleztek is a Dégáz felé, amely holnap vizsgálta volna meg a helyszínt.

Tátrai János

őrnagy, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője úgy tájékoztatott, hogy az előzetes vizsgálatok szerint a ház pincéjében lévő gázbetáp-vezeték szivárgott. A gáz a falban lévő úgynevezett közműalagúton keresztül szökött be a négyszintes, régi építésű ház földszinti lakásába, ahol az átfolyó rendszerű vízmelegítő őrlángja robbanthatta be. Az említett lakásban senki sem tartózkodott, viszont a robbanástól kidőlt a helyiség egyik fala, aminek következtében egy személy, aki a szomszéd lakásban tartózkodott, könnyebben megsérült. A szóvivő úgy tájékoztatott, tovább vizsgálják az eset körülményeit.

Új részletek:

Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen a rendőrség a szegedi gázrobbanás ügyében, amely egy ember sérülését okozta - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője a helyszínen. Szenti Szabolcs elmondta: felmerült a gyanú, hogy szakszerűtlen munkavégzés történt. A szolgáltató szakemberei elzárták a gázt. Várhatóan néhány napig szünetel majd a szolgáltatás. A lakásban élő családot el kell helyezni, miután ideiglenesen lakhatatlanná vált az otthonuk. Értékeiket rendőrök őrzik - tudatta a szóvivő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.