Sport

Euroliga: egy csoportba került a Vasassal a Szeged Beton

Euroliga: egy csoportba került a Vasassal a Szeged Beton

2010. október 31., vasárnap
Euroliga: egy csoportba került a Vasassal a Szeged Beton

Ugyanabba a négyes csoportba került a Vasas és a Szeged férfi vízilabdacsapata az Euroliga 16 együttes alkotta főtáblájának vasárnapi sorsolásán, amelyet a LEN, a kontinentális szövetség Rijekában tartott.

A kedvezőtlen fejlemények közé tartozik az is, hogy a két magyar gárda további két roppant erős külföldi riválist is kapott négyesében: az egyformán montenegrói

Jadran Herceg Novit és a múlt évi El-győztes - az ötkarikás aranyérmes magyar centert,

Steinmetz Ádámot

is foglalkoztató - Primorac Kotort. Vagyis nagyon nehéz feladatnak ígérkezik a legjobb nyolc közé kerülést jelentő első vagy második hely elérése. Az El főtáblás mezőnyének harmadik magyar résztvevője, az Eger sem örülhet, hiszen az ő kvartettjébe sorsolták a végső győzelemre is esélyes horvát Jug Dubrovnikot, az új idényre az olimpiai bajnok Varga fivérekkel,

Dániellel

és

Dénessel

megerősödött, szintén horvát Primorje Rijekát, továbbá a spanyol CNA Barcelonetát. A csoportokon belül körmérkőzéseket játszanak a csapatok, vagyis hat meccs alapján születik meg a végső sorrend. Az első kör lehetséges játéknapja november 13. vagy 14., a másodiké december 1., a harmadiké december 18. vagy 19., a negyediké január 8. vagy 9., az ötödiké január 19., a befejező kör meccseit pedig február 2-án rendezik. A továbbjutókat négy párba sorsolják, s oda-visszavágós alapon dől el, mely négy együttes szerepelhet majd a négycsapatos döntőben, az úgynevezett Final Fourban. A második számú európai vízilabda-sorozat, a LEN Kupa egyenes kieséses nyolcaddöntőjében a Ferencváros a címvédő montenegrói Cattaróval, a Honvéd pedig könnyebbnek tetsző szlovák riválissal, a Kassával került össze a rijekai sorsolás eredményeképpen. Itt az első mérkőzéseket a november 13-14-i hétvégén játsszák, a visszavágók időpontja december 18-19. A LEN Kupa folytatásában a negyeddöntős ütközeteket január 19-én és február 2-án bonyolítják le, elődöntőket február 16-án és március 9-én játsszák, míg a döntő két találkozójának időpontja április 13. és április 27.

Az El-főtábla csoportbeosztása:

A csoport:

Jadran Herceg Novi (montenegrói) TEVA-VASAS-UNIQA Szeged-BETON VE Primorac Kotor (montenegrói)

B csoport:

Pro Recco (olasz) Szpartak Volgograd (orosz) Budva (montenegrói) Vojvodina (szerb)

C csoport:

Partizan Beograd (szerb) Olympiakosz Pireusz (görög) Mladost Zagreb (horvát) CN Barcelona (spanyol)

D csoport:

Jug Dubrovnik (horvát) CNA Barcelona (spanyol) Primorje Rijeka (horvát) ZF-EGER

A LEN-kupa nyolcaddöntős párosítása:

Galatasaray (török)-Savona (olasz) Florentia (olasz)-Oradea (romániai) Spandau 04 (német)-Brescia (olasz) Marseille (francia)-Posillipo (olasz) FTC-FISHER KLÍMA - Cattaro (montenegrói) Vuliagmeni (görög)-Panioniosz (görög) GROUPAMA-HONVÉD - Kosice (szlovákiai) Kazany (orosz)-Koper (szlovén)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.