Csütörtök: 7x3D a Kassban

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az Animáció Világnapja alkalmából csütörtökön nyílik meg a Kass Galériában Tóth Pál filmrendező rendhagyó 7x3D című tárlata. Az újszegedi Rendezvényházban ismét lesz előadás a Gyógyító esték sorozatban, az Új Zsinagógában Macskássy Izolda festőművész kiállítása látható, Szent-tisztelet a magyar népéletben címmel hallhatnak előadást a Bálint Sándor Művelődési Házban, a Közéleti Kávéházban bemutatják a Szépírás 2010. novemberi számát, és – mint minden csütörtökön, – megújult filmkínálattal várják a nézőket a mozik.

Színház és bábszínház

A Kisszínházban csütörtökön 10 órakor és 14 órakor Weöres Sándor: Csalóka Péter – mesejáték. Weöres Sándor gyermekdarabját, melynek alapjául a Csalóka Péter című székely népmese szolgált, a költő klasszikussá vált gyermekversei gazdagítják. A darabról és az előadásról részleteket a http://www.szinhaz.szeged.hu/sznsz/szindarab/weores-sandor-csaloka-peter oldalon olvashatnak.

A Kövér Béla Bábszínház nagytermében csütörtökön délelőtt 10 órakor (Kerekerdő bérlet), és délután 14.30-kor (Szilvásgombóc bérlet) Jancsi és Juliska.

Gyógyító esték

Az újszegedi Rendezvényházban (Közép fasor 1-3.) csütörtökön 18 órakor kezdődik a Gyógyító esték című előadássorozat következő estje, a Holisztikus táplálkozás és a bio című előadás. Előadó: Varga Sándor holiszta-egészségfilozófus. Belépő: 500.- Ft.

Kiállítások

A Kass Galériában (Vár u. 7.) a 7x3D című tárlatra beszerelt monitorokon Tóth Pál filmrendező hét filmjét, a falakon a 3D-s animáció munkafázisaiba bepillantást engedő állóképeket, rajzokat tekinthetik meg az érdeklődők. A kiállítás az Animáció Világnapja alkalmából csütörtökön 17 órakor nyílik, és december 19-ig tekinthető meg. Részletek a http://www.mfm.u-szeged.hu/index.php?id=hirek-mozgo-kepek-kass-galeria oldalon.

Az Új Zsinagóga Mártír Emlékcsarnokában csütörtökön 18 órakor nyílik meg Macskássy Izolda festőművész kiállítása. Megnyitja: Lednitzky András, a SZZSH elnöke. A tárlat november 5-ig látható.

Az SZTEage programjai

Az SZTEage-ben (Kölcsey utca 4.) csütörtökön 18 órakor Moziest – a Sundance Fesztivál díjazottjainak hete: Shop-stop (Kevin Smith, 1994). 20 órakor Comedy Club: Gombos Tibor stand-up estje. 21 órakor Gengszterek éjszakája: A rém (Patty Jenkins, 2003).

Szent-tisztelet a magyar népéletben

A Bálint Sándor Művelődési Házban (Temesvári krt. 42.) csütörtökön 15 órakor Szent-tisztelet a magyar népéletben Jáger Richárd előadása.

Közéleti Kávéház

A Novotel Hotelben (Maros u. 1.) csütörtökön 17 órakor Egészség Bár Klub: Megismerhetünk egy egyedülálló hajbeültetési technológiát, mely már Szegeden is elérhető. Vendég: Vass Zoltán orr-fül- gégész, fej-nyak sebész, Somogyi Emma orvos munkatárs.

A Zrínyi Ilona Általános Iskolában csütörtökön 17 órakor A Szegedi Művészklub estje. Vendég: Koczor György építész. Beszélgetőtárs: Polner Zoltán költő. Házigazda: Majzik István, a Bába és Társai Kft. ügyvezetője, kiadó. A Szépírás 2010. novemberi számának bemutatása.

A Somogyi-könyvtárban csütörtökön 17.15-kor A mezőgazdasági információszerzés 1000 éve a Kárpát-medencében- A vidék lakosságának általános és szakmai műveltségének felemelkedése – kiállítással egybekötött előadás. Az előadó: Pálfi György ny. egyetemi tanár. Házigazda: Török József, a DEFÚRE elnöke. A kiállítás a könyvtár programjától függően pénteken is látható lesz

A Silver Moon kávézóban (Öthalom u. – Pacsirta u. sarok) csütörtökön 21 órakor Disco – a retro és nosztalgia jegyében – pörgős jól táncolható zenékkel. A lejátszónál Karcsi, a táncos.

Bővebb információ a 06/20-3988495 telefonon. Belépő: 500.- ft.

A mozik csütörtöki műsorai

A Grand Café-ban csütörtökön:

17 órakor: Román Filmhét: Ion B. szerint a világ – dokumentumfilm, rendezte Alexander Nanău.

19 órakor: Az út – feliratos amerikai film, rendező: John Hillcoat.

21 órakor: Baaria – feliratos olasz-francia film, rendező: Giuseppe Tornatore.

A Grand Café programjairól részleteket a www.grandcafe.szeged.hu oldalon olvashatnak.

A Belvárosi mozi csütörtöki műsora:

Zsigmond Vilmos terem:

14 órakor és 18.30-kor: A csodálatos Univerzum 3D – színes, magyar dokumentumfilm, Rendező: Gráner József.

16-45-kor: Alfa és Omega 3D – színes, szinkronizált amerikai animációs családi kalandfilm. Rendező: Anthony Bell, Ben Gluck.

20 órakor: Ízek, imák, szerelmek – színes, amerikai romantikus film. Rendező: Ryan Murphy.

Balázs Béla terem:

18 órakor: Szemekbe zárt titkok – színes, feliratos, argentin-spanyol krimi, rendező: Juan José Campanella.

Csőke József terem:

17 órakor: Hétmérföldes szerelem – színes, amerikai romantikus vígjáték, rendező: Nanette Burstein.

19.30-kor: Lourdes – színes feliratos osztrák-francia-német dráma, rendező: Jessica Hausner.

A filmekről részleteket a http://www.belvarosimozi.hu/mozi-msor.html oldalon olvashatnak.

Csütörtök esti bulik

A Millenniumi Kávéházban csütörtök este 8 órakor Dél-alföldi táncház. Zenél: Patyi Zoltán és zenekara, táncot tanít: Varga Sándor.

A SZOTE Klubban csütörtökön 22 órakor Észhelyzet Patkós doktorral.

Az Afrika Cafe-ban csütörtök este Bulizz napjaink zenéivel!

Előző sztori

A 9 éves Máltai Játszótér és Játszóház a Telin TV-ben, 2010. október 27.

Következő sztori

Teke egyéni vb: Kiss Norbert nyolc között