Gazdaság

Az energiapolitika részese akar lenni a Mol

Az energiapolitika részese akar lenni a Mol

2010. október 22., péntek
Az energiapolitika részese akar lenni a Mol

Védené az ellenséges felvásárlástól a Molt, ha a magyar állam megvásárolná az orosz Szurgutnyeftegaz részvénycsomagját – mondta Hernádi Zsolt, az olajtársaság elnök-vezérigazgatója az MR1 reggeli műsorában pénteken.

Az elnök-vezérigazgató hangsúlyozta, hogy ez az állam számára is megnyugtató lenne, mert a Mol olyan stratégiai eszközöket birtokol, amelyek nem csak a magyar állam, hanem a közép-európai országok számára is fontos, hogy ne kerüljenek ellenséges kézbe.

Hernádi Zsolt

kijelentette, hogy nem folynak tárgyalások a Mol és a Szurgut között. A tulajdonosok közötti adásvételi tárgyalásokról általában értesítik az olajcég menedzsmentjét – mondta, hozzáfűzve: ha kérnek, akkor adunk támogatást. Az elmúlt tíz évben mindig regionális játszmában éreztem a Molt – mondta Hernádi. Energiapolitikáról lévén szó, rossz jel lenne, ha Mol nem lenne részese – tette hozzá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.