Közélet

A kormány benyújtotta a jövő évi adótörvényeket

A kormány benyújtotta a jövő évi adótörvényeket

2010. október 16., szombat
A kormány benyújtotta a jövő évi adótörvényeket

Benyújtotta a jövő évi adótörvényeket a kormány az Országgyűlésnek. A jogszabálycsomag 2011-től bevezeti az egykulcsos személyi jövedelemadó-rendszert, 16 százalékos adókulccsal. A jövő évi adóváltozásokkal a három gyermekes családok járnak a legjobban – olvasható a HírTv honlapján.

A jövő évi adótörvényeket egy napos csúszással nyújtotta be a kormány a parlamentnek. A számokat a péntek éjszakába nyúló kormányülésen véglegesítették. A jogszabálycsomag 2011-től vezetné be az egykulcsos személyi jövedelemadó-rendszert, 16 százalékos adókulccsal. A jövő évi adóváltozásokkal a három gyermekes családok járnak a legjobban. Náluk a nemzetgazdasági miniszter által benyújtott törvényjavaslat szerint havonta majdnem 100 ezer forintot hagyna a kormány. A törvényjavaslat már az első gyermek vállalását is támogatja, ugyanis jövedelemkorláthoz nem kötött családi kedvezményről rendelkezik. Az adóalap egy és két eltartott esetén 62 500, három vagy több eltartott esetén 206 250 forinttal csökkenthető havonta eltartottanként. Az adótörvényekről a kormány sürgős tárgyalást kért, a változások részleteit hétfőn ismerteti

Orbán Viktor

miniszterelnök a parlamentben. További részleteket

a HírTv honlapján

olvashat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.