Közélet

B. Nagy: a kormány odafigyel Szegedre

B. Nagy: a kormány odafigyel Szegedre

2010. szeptember 2., csütörtök
B. Nagy: a kormány odafigyel Szegedre

Javul az idősek és fogyatékkal élők szociális ellátásának minősége a szegedi kistérségben annak a 400 millió forintos összköltséggel megvalósuló fejlesztésnek köszönhetően, amely jövőre fejeződik be - közölte Tállai András, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára csütörtökön Szegeden.

A Szegedi Kistérség Többcélú Társulás a szociális alapellátás fejlesztésére nyert uniós támogatást, amely a mintegy 400 millió forintnyi beruházási költség 90 százalékát fedezi - mondta a politikus

B. Nagy László

országgyűlési képviselővel, a Fidesz szegedi polgármesterjelöltjével közösen tartott sajtótájékoztatón. A társulás a saját erő egy részének előteremtésére pályázatot nyújtott be az Belügyminisztériumhoz, amely további 15,6 millió forintnyi támogatást ítélt meg a tárca önerőalapjából, így a településeknek csupán a költségek 6 százalékát kell fedezniük - tudatta az államtitkár. A következő hónapokban Domaszéken bővítik a bölcsődét, Röszkén, Szatymazon és Újszentivánon felújítják, bővítik, illetve akadálymentesítik a szociális alapellátási központot, Szegeden pedig korszerűsítik a fogyatékosok nappali intézményét - ismertette a beruházás részleteit

Tállai András

.

Szeged számíthat a kormány támogatására

B. Nagy, a Fidesz-KDNP szegedi polgármesterjelöltje köszönetet mondott a kormánynak, hogy Szegedet és a szegedi kistérséget kiemelten kezeli, hiszen első intézkedései között hozta meg a támogatásról szóló döntését. „Ez azt jelenti, hogy a kormány már most odafigyel Szegedre és a szegedi kistérségre. Nekünk, Szegedieknek nagyon fontos, hogy a kormány nagy figyelmet szenteljen ránk, hiszen hatalmas problémákkal kell megküzdenünk az elkövetkezendő években. Munkahelyeket kell teremteni és meg kell küzdenünk a város több milliárdos adósságával, amit az elmúlt 8 év szocialista városvezetése halmozott fel, és amit két számmal lehet leginkább jellemezni: 2002 óta 50%-kal magasabb a munkanélküliség, és 2002 óta 6 milliárdról 25 milliárdra emelkedett a város teljes adósságállománya” - így a polgármesterjelölt, aki azt is leszögezte, ahhoz, hogy ezzel a feladattal meg tudjunk birkózni, dinamizálnunk kell a szegedi gazdaságot, munkahelyekre és termelő cégekre lesz szükség. „Számunkra a mostani pozitív kormányzati döntés azt jelenti, hogy ebben a hatalmas munkában számíthatunk a kormányra” - összegzett B. Nagy László.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.