Kultúra

Történelemórákat tartanak a hódmezővásárhelyi Emlékpont Múzeumban + PANORÁMA

Történelemórákat tartanak a hódmezővásárhelyi Emlékpont Múzeumban + PANORÁMA

2010. szeptember 9., csütörtök
Történelemórákat tartanak a hódmezővásárhelyi Emlékpont Múzeumban + PANORÁMA

Hét hódmezővásárhelyi iskola 17 érettségiző osztálya számára heti rendszerességgel összesen 560 tanórát tartanak az idei tanévben a helyi Emlékpont Múzeumban – közölte Blazovich Péter igazgató csütörtökön sajtótájékoztatón az alföldi városban.

A cél, hogy a félmúlt világát feldolgozó kiállítóhely tárlatai, gazdag vizuális eszköztára segítségével a diákok könnyebben értsék meg a legújabb kori történelem jelenségeit - mondta a szakember. A diákok a heti három történelemórájuk közül egyet a múzeumban töltenek el, ezzel a lehető legközelebbi kapcsolatba lépve a múlt emlékeivel. A könyvből tanultakat ugyanis megerősítik majd a XX. század tárgyi emlékei, a filmek és az intézmény egész eszköztára, mely ezeken a foglalkozásokon a tanulók rendelkezésére áll. Az órákat a szaktanárok tartják, miután a múzeum történészeivel kidolgozták az adott témakörhöz kapcsolódó anyagot. Ezek a munkák egy közös tudásbázisba kerülnek, hogy az adott témával bárki tudjon foglalkozni a párhuzamos osztályokban, s azokat a következő években is jól lehessen használni - tette hozzá

Blazovich Péter

. A tanulási folyamatot ez az interaktív módszer nem helyettesíti, de a megértést nagyban elősegíti - mondta. Az órarendbe illesztett foglalkozásokat éveken keresztül rendhagyó történelemórák előzték meg az Emlékpont Múzeumban. Sok iskola látogatott el az intézménybe, főleg a nagy nemzeti ünnepek kapcsán.


Emlékpont

,

Hodmezovasarhely

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.