Gazdaság

Több mint ötszázmillió a szentesi sürgősségire

Több mint ötszázmillió a szentesi sürgősségire

2010. szeptember 20., hétfő
Több mint ötszázmillió a szentesi sürgősségire

Indulnak a munkálatok, letették a Sürgősségi Betegellátó Osztály alapkövét a szentesi Dr. Bugyi Istváni Kórházban. A fejlesztés 530 millió forintos összköltségét a Sport és Egészség Éve 2010 programsorozat keretein belül megvalósuló TIOP európai uniós pályázat és a fenntartó Csongrád Megyei Önkormányzat segítségével biztosítják.

A kivitelezést a KÉSZ Építő ZRt. végzi, a beruházás 2011 augusztusában fejeződik be. „Minden betegség akkor gyógyítható maradandó nyomok nélkül, ha a páciens időben megkapja a megfelelő kezelést" - mondta el az eseményen

Magyar Anna

, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke. Hozzátette: „Ehhez gyors, pontos diagnózis kell”. Mint az országgyűlési képviselő fogalmazott, „a betegek időben történő, megfelelő színvonalú ellátása sajnos szinte országosan probléma még mindig, de mi itt Szentesen megtettük az első lépést a megoldása irányába."

Farkas Sándor

, Szentes és térsége országgyűlési képviselője visszaemlékezett arra, hogy „évekkel ezelőtt, a lakosok akkori igényeit felismerve azért dolgoztak, hogy felépüljön a Sürgősségi Befogadóhely, amely 2002 óta szolgálja az egészségügyi ellátás kiegyensúlyozott biztosítását. Most az SBO bővítése és korszerűsítése az elengedhetetlen feladat. Ez azonban csak része azoknak a tervezett fejlesztéseknek, amelyek a Dr. Bugyi István Kórházban a jövőben várhatóan megvalósulnak, s melyek a lakosság kiegyensúlyozott egészségügyi ellátást szolgálják."

„Az alapkőletétel az első nagy lépés a Dr. Bugyi István Kórház jövőképprogramjának kiemelt helyén kezelendő sürgősségi betegellátás fejlesztésében, valamint Szentes és térsége lakosságának sürgősségi ellátást igénybevevő megbetegedései kapcsán"– ezt már Baráth Lajos, a kórház megbízott főigazgatója mondta. Hangsúlyozta: ez a fejlesztés az esélyegyenlőség jegyében valósul meg, és biztosítja a lakosság európai uniós polgárokkal azonos szintű sürgősségi betegellátás megteremtésének alapfeltételét.

Szalados László

, a KÉSZ Építő Zrt. vezérigazgatója szerint: „egészségügy, szakképzés és foglalkoztatás, ezekben rejlik az ország sikere. Külön öröm számunkra, hogy a KÉSZ Építő Zrt. Sürgősségi betegellátás fejlesztése a szentesi Dr. Bugyi István Kórházban című pályázat kivitelezőjeként már mindhárom feltétel megvalósításának aktív részese”. A Dr. Bugyi István Kórház korszerűsítése kulcsfontosságú, hiszen Szentes és térsége közel 46 ezer lakójának járó- és fekvőbeteg ellátását ez a kórház szolgálja. Az új SBO beruházás fő célja a sürgősségi betegellátás korszerűsítése, kapacitásának növelése, sürgősségi gyermekambulancia, sürgősségi belgyógyászati és sebészeti-traumatológiai ellátóhely és éjjel-nappal használható helikopter leszálló kialakítása. A projektben új épületszárny létesítése, műszer-, és technológia-beszerzés, illetve telepítés, valamint humán erőforrás-fejlesztés is szerepel. Az új Sürgősségi Betegellátó Osztállyal 21. századi követelményeknek megfelelő, magas biztonságot és minőséget nyújtó sürgősségi ellátás valósul meg, amellyel, európai mércével mérten és a környezetvédelmi szempontok tekintetében is korszerű sürgősségi osztály kerül átadásra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.