Írjon nekünk

Szórakozás

Péntek: A borzongás szigete a Somogyiban

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

A „borzongás szigetévé” változik két napra a Somogyi-könyvtár pénteken és szombaton, a Krimi-hétvégén. Somogyi Győző grafikáiból rendeztek tárlatot a Reökben, Hódstock Fesztivál kezdődik Hódmezővásárhelyen, a Városi Sportcsarnokban Sose halunk meg – az ismert film musical változatát játsszák Koltai Róbert főszereplésével, és első alkalommal rendezik meg országszerte, így szegeden is a Tánciskolák Éjszakáját.

Krimi-hétvége a Somogyi-könyvtárban

A „borzongás szigetévé” változik két napra a Somogyi-könyvtár pénteken és szombaton, a Krimi- hétvégén. A program aktualitását az adja, hogy 120 éve, 1890. szeptember 15-én született Agatha Christie, a detektívregény-irodalom koronázatlan királynője. A Krimi-hétvégén föllibben a fátyol az írónő életének titkairól, fölsorakoztatva életműve legjobb alkotásait és kihirdetik a kriminovella-író pályázat eredményét,

A Krimi-hétvége egyik színfoltja a Dél-Alföld híres bűnözőit bemutató kiállítás, amelyen Rózsa Sándor, Pipás Pista, Hekus Dönci, Repülős Gizi, és a közelmúlt megrázó bűneseteinek szereplői sorakoznak föl. Külön érdekesség az 1870-ben kiadott Szegedi bűnkrónika. A dokumentum a Somogyi honlapjának digitális könyvtárában, teljes egészében olvasható a http://www.sk-szeged.hu/digitalis-konyvtar/szegedi-bnkronika.html oldalon.

A Krimi-hétvége valamennyi látogatóját kedvezményes könyvvásárlási kuponnal ajándékozza meg a rendezvényt támogató Libri Szeged Könyvesbolt. Azok, akik pénteken és szombaton betérnek a Somogyi-könyvtár Dóm téri központjába, vagy bármelyik fiókkönyvtárába, 20 százalékos kedvezményre jogosító Libri-kupont kapnak.

A fiókkönyvtárak játékokkal, klub-rendezvényekkel, kiállításokkal emlékeznek Agatha Christie-re. A Hangoskönyvtár a krimi-hétvége előtti és utáni héten ingyen kölcsönzi az írónő regényeiből készült filmeket. A Krimi-hétvége részletes programját a http://193.225.94.203/krimi-hetvege/reszletes-program.html oldalon olvashatják.

Somogyi Győző grafikái a Reökben

Somogyi Győző grafikáiból rendeztek tárlatot a Reökben. Az 1942-ben született Munkácsy-díjas, Kiváló Művész a ’70-es években kezdett el grafikákat készíteni. Ez a kiállítás válogatás a művész korai grafikáiból, mely segítségével munkásságának sokrétűségébe nyerhetnek bepillantást. Somogyi Győző grafikáit péntektől október 31- ig nézhetik meg. A művészről és a tárlatról bővebben a http://www.reok.hu/index.php/component/content/article/149-somogyi-gyz-grafikai-a-reoek-ben oldalon olvashatnak.

Közéleti Kávéház

A KDNP székház Klebersberg termében (Victor H. u. 3.) pénteken 15 órakor Foto klub – a Szegedi Amatőr Alkotók Körének foto klubja a nyári szünet után várja régi, és új tagjait. A foto klub tagjai fényképeiből rendezett kiállítás megtekinthető szeptember hónapban a Tarjáni fiókkönyvtárban (Csorba u. 3.) a könyvtár nyitvatartási idejében. Háziasszony: Némethné Marika.

A SZTE Gyógyszerésztudományi karon (Eötvös u. 6.) péntek 17 óra Szemelvények az orosz ötök művészetéből I. rész – Balakirev, Borogyin, Kjui. (Video projektoros kivetítés.) Házigazda: Varga Ferenc ny. középiskolai tanár

A Tisza Lajos krt. és Kossuth Lajos sgt. sarkán, a volt Matáv épület I. emeletén pénteken 20.45-kor Rock and roll dance party. Vendégek: Dollár Boy’s együttes. Házigazda: Horváth Károly volt versenytáncos. Bővebb információ a 06/20-3988495-ös telefonon. Belépő: Kávéházi havi program füzettel (lila).

Hódstock Fesztivál Hódmezővásárhelyen

Magyarország nem hivatalos underground fesztiválja dübörög Hódmezővásárhelyen péntektől. A Belső Hódiköt gyárterületén, több helyszínen 20 zenekar fog muzsikálni. Közben lesz filmvetítés, extrém sport bemutató, motorkiállítás. A belépő 1000 HUF/fő/nap. A fesztivál programjai folyamatosan olvashatók a www.zoldszikla.hu oldalon.

Sose halunk meg

A Városi Sportcsarnokban (Temesvári krt. 33.) pénteken 19 órakor Sose halunk meg – az ismert film musical változata Koltai Róbert főszereplésével, parádés szereposztásban. Részletek a http://programok.del-alfold.istenhozta.hu/sose-halunk-meg/4913 oldalon.

Tánciskolák Éjszakája Szegeden

Az X-treme Tánciskolában (Jókai utca 1.) pénteken 19 órától Tánciskolák Éjszakája Szegeden. Hagyományteremtő szándékkal, 2010. szeptember 10-én első alkalommal rendezik meg a Tánciskolák Éjszakáját, amelynek legfontosabb célja, hogy országszerte széles körben népszerűsítse a táncot és a tánckultúrát, egy pezsdítő éjszaka folyamán bepillantást engedve a különböző táncstílusokba és testközelbe hozva ezt a remek kikapcsolódást jelentő műfajt. Részletek a www.tanciskolak-ejszakaja.hu oldalon.

XII. Kiskunfélegyházi Libafesztivál

Kiskunfélegyházán péntektől vasárnapig rendezik meg a XII. Kiskunfélegyházi Libafesztivált. A Móra Ferenc Művelődési Központ Ifjúsági és Közösségi Házban pénteken 10 órától szakmai tanácskozás lesz libatenyésztőknek az Integrál Zrt. szervezésében. 18 órakor Kovács Andrea „Hogy mások élhessenek” című fotókiállításának megnyitója. A fesztivál további programjairól a http://programok.del-alfold.istenhozta.hu/kiskunfelegyhazi-libafesztival/4882 oldalon olvashatnak.

IX. Nemzetközi Super 8mm Fesztivál

Pénteken:

A Grand Café mozi teremben:

17 óra: Versenyfilmek 7.

18 óra: Filmpremier: Az első Magyar popfesztivál 1973 – rendezte: Rózsa Péter (MTV), Vicsek Ferenc, Hajnal József, Kárpáti Tibor.

19.30-kor: Ünnepélyes „gyűlés” és eredményhirdetés. A zsűri értékel és díjakat oszt.

21 óra: „Szellemképes super8” – válogatás a Szellemkép stúdió keskenyfilmjeiből.

A Grand Café műsorairól és a fesztiválról részleteket a www.grandcafe.szeged.hu oldalon olvashatnak.

A Belvárosi mozi pénteki műsora:

Zsigmond Vilmos terem:

15 és 21 órakor: A kaptár – Túlvilág 3D – színes, amerikai akció, sci-fi. Rendező: Paul W.S. Anderson.

17 és 19 órakor: Step Up 3 – 3D – színes, feliratos amerikai romantikus-zenés film. Rendező: Jon M. Chu.

Balázs Béla terem:

15.30-kor: Nagyfiúk – színes, szinkronizált amerikai vígjáték, rendező: Dennis Dugan.

17.45-kor és 20.30-kor: Baaria – színes, feliratos olasz filmdráma, Rendező: Giuseppe Tornatore.

Csőke József terem:

17 órakor és 19.30-kor: Szelíd teremtés – A Frankenstein-terv – színes, magyar-német-osztrák filmdráma, rendező: Mundruczó Kornél.

A filmekről bővebben a www.belvarosimozi.hu oldalon olvashatnak.

Péntek esti bulik

A Grand Café kávézóban pénteken 22.30-kor Musique Piquantique: Szexfilmzenék a múltból – kever: _Les, vetít: Sziszi (+18!).

A SZOTE Klubban pénteken 22 órakor Diszkóláz – Lemezlovas: Novák.

A JATE Klubban pénteken 22 órakor pénTRACK – Sierra Tequila Hostess Party! Házigazda: Dj. Varga B. Éjfélig a belépés ingyenes!

A Jazz kocsmában pénteken 20 órakor Tirke Honolulu koncert.

A Fészek Klubban pénteken 22 órakor PROG IS ALIVE. Dj’s: Miss Groovee, Andrew Fyl. Belépő: 400,- Ft.

Hírzóna

Már a világhálón is megjelent a koronavírus

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Baj lehet, mert a távoli munkát végzők negyede semmilyen biztonságtechnikai irányelvet nem követ.

Tovább olvasom

Szórakozás

Jason Derulo és Rudimental a SZIN sztárfellépői

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Visszatér Ákos és a Russkaja.

Tovább olvasom

Szórakozás

Elkészül a Jóbarátok egy külön epizódja a régi sztárokkal

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Egy epizód erejéig újra összeáll a Jóbarátok régi sztárszereposztása.

Tovább olvasom

Aktuál