Egyetem

Mikor kezdjük az idegennyelv-tanulást?

Mikor kezdjük az idegennyelv-tanulást?

2010. szeptember 6., hétfő
Mikor kezdjük az idegennyelv-tanulást?

Babakorban, óvodában, iskolában?

Szülőként a legfontosabb számunkra gyermekünk jövője, hogy sikeres, teljes élete legyen. Már születésétől kezdve figyelünk arra, hogy egészségesen fejlődjön és kiegyensúlyozott, boldog gyermekkora legyen. Emellett a legtöbb, amit tehetünk, ha lehetőséget biztosítunk arra, hogy képességeinek, személyiségének megfelelően a legjobban fejlődjön és megszerezze azt a tudást, amivel felnőttként teljes értékű, boldog és sikeres tagja lehet a társadalomnak.

Kisgyermekkorban még nem tudhatjuk pontosan, hogy milyen ismeretekre lesz gyermekünknek szüksége, de az biztos, hogy legalább egy idegen nyelv fontos lesz számára bármilyen pályát is választ. Mikor érdemes a nyelvtanulást elkezdeni? A legújabb nyelvoktatással kapcsolatos kutatások eredményei azt mutatják, hogy minél korábban kezd egy gyermek idegen nyelven játszani (természetesen a korának megfelelő módszerrel) annál könnyedebben, gyorsabban és jobb kiejtéssel képes azt elsajátítani. Így minél korábban lehetőséget biztosítunk gyermekünknek az idegen nyelvvel való megismerkedésre, annál többet tettünk annak érdekében, hogy magas szinten, könnyedén, játszva sajátítsa el azt.

Árthatunk-e azzal, ha korán kezdjük?

Manapság divattá is vált már babakortól elkezdeni a „tanulást”. Véleményem szerint 2 éves kornál korábban nem ártalmas, de felesleges a gyerekeket elvinni idegen nyelvű foglalkozásokra. Fontosabbnak találom, hogy elsőként az anyanyelvén tanulja meg a mondókákat, verseket, és amikor már azokat ismeri, mondja, akkor elkezdeni bevezetni őket az új nyelv világába, játékaiba. Nem marad le semmiről az a kisgyermek, aki nem 3 hónaposan kezdi el hallgatni az idegen nyelvű dalokat.

Milyen formában?

Játékosan, sok-sok mozgással, vidáman, könnyedén, túlterheltség, gátlások és stressz nélkül. Mindezt a gyerekek életkori sajátosságainak megfelelően kidolgozott módszerrel, képzett pedagógus vezetésével, aki nem csak az idegen nyelvet ismeri kiválóan, hanem szeretve tud játszani gyermekünkkel. Új módszerünk az

English Gym & Fun®

(magyarra Angol torna-móka elnevezésre fordíthatnánk) lényege, hogy a mozgáson keresztül érdekes, izgalmas játékokkal vezetjük be a gyerkőcöket az angol nyelv szépségébe, mely az anyanyelvünk elsajátításához hasonlóan természetes környezetben zajlik. Foglalkozásainknak az idegen nyelv „tanulása” mellett még számos előnye van, mint például fejleszti a gyerekek mozgáskoordinációját, ritmusérzékét, segíti a társas beilleszkedést és növeli az önbizalmat. 2-3 éves kortól kisiskolás korig Bővebben: www.englishgym.hu

Már Szegeden is?

English Gym & Fun

foglalkozásokon tavaly októbertől vehetnek részt szegedi gyerekek is. Az Alsóvárosi Kultúrházban, a Somogyi Könyvtár meseszobájában és több óvodában nagy sikerrel zárultak a tanfolyamok. Az idei évben szeptembertől még több helyszínen és oviban járhatnak a gyerekek a foglalkozásokra, sőt hogy a környező települések gyerekei számára is megpróbáljuk elérhetővé tenni a tanfolyamokat. Egervári Krisztina Angol nyelvoktató (x)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.