Sport

Labdarúgás: a SZVSE a döntetlenkirály!

Labdarúgás: a SZVSE a döntetlenkirály!

2010. szeptember 19., vasárnap
Labdarúgás: a SZVSE a döntetlenkirály!

Múlt héten még csak kérdeztük, most már kijelentjük: a SZVSE-Gyálarét a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság döntetlenkirálya. A 6. fordulóban immár ötödször ikszeltek a vasutasok – a mindszenti pontnak ezúttal nagyon örültek!

Akadtak problémái a SZVSE-Gyálarétnek a kiváló erőkből álló Mindszent elleni meccs előtt, hiszen sérülések és betegségek is tizedelték a gárdát, illetve a találkozó előtt kiderült, két futballistának a sportorvosija is lejárt. Így aztán alkalmi tizenegyet küldött a pályára

Bóka Ferenc,

aki újoncot is avatott a 15 éves

Környei Bence

személyében, illetve a 18 éves kapus,

Daróczi Márk

is először kezdett a felnőttben. Környei, akit a SZEGEDma.hu 2010-ben „A szegedi labdarúgás jövőjéért” díjjal tüntetett ki, védekező középpályásként kapott szerepet. A hazai alakulatot talán meglepte a SZVSE összeállítása, talán kicsit el is kényelmesedtek Nanáék, de inkább emeljük ki azt, hogy a vendégek nagyszerű taktikával kezdték az összecsapást, amelynek ellenszerét a szünetig nem is találta a Mindszent. A vasutasok kétgólos előnyre tette szert az első félidőben, mindkét alkalommal

Hegyesi Zsolt

volt eredményes. Előbb balról tört be egy jó indítással a tizenhatoson belülre, s

Molnár

kapus lába mellett passzolta a hálóba a labdát, majd egy szép, büntetőterületen belüli kombináció végén a hálóőr feje fölött szerezte meg a második gólt. Alapos fejmosást kaphattak a szünetben a mindszentiek, hiszen a második félidőre más sebességi fokozatba kapcsoltak, sokkal kezdeményezőbben és agresszívebben futballoztak. Beszorult a fáradó SZVSE, sorra alakították ki helyzeteiket a hazaiak. Daróczi portás azonban állta a sarat, három-négy ziccert fogott óriási bravúrral. Az előnyét azonban nem sikerült megőrizni a Bóka-csapatnak, hiszen egy kavarodást követően előbb szépített a Mindszent, majd a végén egy szöglet után egy látványos, 15 méteres lövéssel ki is egyenlített. Összességében a vendégek örülhettek jobban az egy pontnak. A még mindig veretlen SZVSE-Gyálarét (egy győzelem és öt döntetlen a mérleg) jelenleg 8 ponttal a középmezőnyben tanyázik. A következő fordulóban szeptember 25-án (szombaton) 16 órakor a Nagymágocsot fogadják majd Hegyesiék, akik mindenképpen szeretnék majd begyűjteni a három pontot.

A labdarúgó megyei I. osztály 6. fordulójában:

Mindszent SE – SZVSE-Gyálarét 2-2 (0-2).

Mindszent, vezette: Csillik Attila.

Mindszent:

Molnár – Szabó I., Nana M., Szabó B., Jernei, Orosz, Mihály, Muzsik, Kis K., Antal, Tóth (Szecskó). Edző: Kis Krisztián.

SZVSE:

Daróczi – Boros, Ágoston, Hegyesi Á., Virág, Környei, Simon, Beleznai (Fröhlich), Dürgő, Hegyesi Zs., Mangó (Kozma). Vezetőedző: Bóka Ferenc.

Gólszerző:

Szabó I., Orosz, illetve Hegyesi Zs. 2. Bóka Ferenc:

„A második félidőben látottak alapján ránk nézve hízelgő az eredmény. Örömteli, hogy ismét két fiatal, saját nevelésű tehetség mutatkozott be nálunk. Mind a 18 éves kapus, Daróczi Márk, mint a védekező középpályásként szerepeltetett 15 éves Környei Bence remek teljesítménnyel hívta föl magára a figyelmet. A csapatunk átlagéletkora nem érte el a 20 esztendőt, ennek figyelembevételével bravúrnak tartom a mindszenti döntetlent. Haladunk tovább ezen az úton, elsősorban a szegedi fiatalokra kívánunk építeni.”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.