Hátország: hullámvasúton a kék-feketék

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

Egy győzelemmel, majd egy vereséggel folytatta szereplését a megyei II. osztály Homokháti csoportban az FK 1899 Szeged SZVSE-vel közös ifjúsági csapata. A kék-fekete fiatalok 4-5. fordulóbeli szerepléséről alább olvashatnak.Ifjúságiak, megyei II. osztály Homokháti csoport 4. forduló:

FK 1899 Szeged – Zsombó SE 3-0 (0-0). Vezette: Borbás.
FK 1899 Szeged: Kornis (Vér) – Szilágyi (Bakos), Burzon, Módra, Bujdosó, Márton (Tranger), Reisinger (Németh), Fábián, Szécsi, Tóth D. (Bitó), Tóth T. (Mikovity). Edzők: Kaiser Rezső és Marton Gellért.
Zsombó SE: Szilágyi Á. – Veres, Hódi, Kecskeméáti, Búza, Dudás, Tóth, Tóbiás, Szilágyi G., Bálint, Kiss.
Gól: Tóth T., Szécsi, Reisinger.
Jók: Tóth T., Kornis, Bitó.

Az FK 1899 Szeged ismételten hazai pályán szerepelt, ezúttal a Zsombó SE volt a vendég. A mérkőzés gyászszünettel kezdődött, a hazaiak egyik edzőének, Marton Gellértnek nagyapja a mérkőzés előtti héten hunyt el.
A mérkőzéshez egy apró jubileum is kapcsolódik: Marton Gellért ezen a mérkőzésen ült 75. alkalommal hivatalos mérkőzésen edzőként a kispadon.
A játékosok komolyan és csendesen készültek a mérkőzésre, s akaratuk, alázatuk nem maradt jutalom nélkül. Bár nehezen indultak be, mégis végigtámadták a mérkőzést, végig kezükben tartották a meccset. Bár a Zsombónak voltak ígéretes kontrái, s lecsaptak minden labdára, melynél hibáztak a hazaiak Minden igyekezete ellenére a 62. percig nem tudták Fábiánék megszerezni a vezetést, ám ekkor Tóth Tibor tört be bátran a 16-oson, de a hazaiak buktatták. A megítélt büntetőt maga a sértett vágta biztos lábbal a bal alsó sarokba; 1-0.
Ettől a góltól megnyugodtak a hazaiak, a vendégek zavara és fáradtsága pedig hatalmasat ugrott. A fiatal Reisinger Marton a 75. percben megduplázta az előnyt, s ekkor már biztos volt a győzelem; 2-0. Az i-re a pontot Szécsi tette fel: bátran betört a 16-oson, s a 89. percben beállította a végeredményt: 3-0.
Magabiztos, de sok helyütt pontatlan játékkal szerezték meg a három pontot a hazai fiatalok, akik ekképpen emlékeztek a szegedi szalámigyártás megújítójára, Marton Józsefre.
A mérkőzés lefújása után a hazaiak egyik edzője, Kaiser Rezső a következőképpen értékelt portálunknak: „A múlt heti Bordány elleni ütközet után ismét egy kemény mérkőzésre számítottunk, hiszen a bajnokságot szépen indító Zsombót fogadtuk. Ha valaki csak az eredményt olvassa, azt gondolhatja, hogy ez egy sima meccs volt, de nem így van. 0-0-lal fordultunk, és bár érzésem szerint mi irányítottuk a játékot, nekünk voltak több és nagyobb lehetőségeink, mégis félő volt volt, hogy esetleg egy kontrából a zsombóiak szereznek vezetést. A második félidő közepétől aztán a gólok is jöttek, és mérkőzés végén sikerült beállítanunk a 3-0-s végeredményt. 3 játékosunk, köztük kapusunk is megsérült, de szerencsére a helyükre érkezők is kiválóan végezték dolgukat. Ismételten jár a gratuláció a csapatnak!”

Ifjúságiak, megyei II. osztály Homokháti csoport 5. forduló:

FK 1899 Szeged – Szatymaz SE 3-5 (1-4). Vezette: Lászlai.
FK 1899 Szeged: Kornis (Vér) – Szécsi, Burzon (Somodi), Módra, Bodnár, Fábián, Reisinger (Bakos), Tranger, Rimay (Mikovity), Tóth D., Bitó. Edzők: Marton Gellért és Kaiser Rezső.
Szatymaz SE: Baranyi – Fűz, Kormányos, Rovó, Mikus, Kondász, Árpási, Tari, Nyári, Borbély, Pit.
Gól: Rimay, Mikovity (2), illetve Borbély (2), Tari (2) Mikus.
Jók: Mikovity, Bodnár, illetve Borbély, Tari, Mikus, Nyári.

A szezonban negyedik hazai mérkőzését teljesítő szegedi csapat nagy reményekkel vágott neki a mérkőzésnek, hiszen három meccsükből kettőt megnyerve az ötödik fordulóig nyeretlen Szatymaz csapatát fogadták. A csere nélkül érkező vendégek azonban ügyet sem vetettek a papírformára, s megszerezték szezonbeli első győzelmüket.
A Szeged támadólag lépett fel, s számos támadást vezetett, de a befejezésbe valahogy mindig hiba csúszott. Aztán a 13. percben a kontrára berendezkedő vendégek a hazai védők helyezkedési hibáját kihasználva megszerezték a vezetést. Borbély kilépett, majd Kornis kapus mellett a hálóba helyezett; 0-1 A kék-feketék jól láthatóan megzavarodtak a bekapott góltól, s ezt a rövidzárlatot kihasználták a „barackosok”, s egy újabb kontra végén Tari megduplázta az előnyt; 0-2. A vendégek megérezték a „vérszagot”, s kontráztak tovább. Ennek eredményeként két hatalmas védekezési hibát kihasználva a 23. és a 30. percben is beköszöntek Kornis kapusnak, s ekkor az eredményjelzőn már súlyos különbség látszata nehezedett, 0-4.
A pesszimisták már az előző szezont emlegették, ekkor azonban a csapat friss igazolása, Rimay István tört be a tizenhatoson belülre, s a hazai védők csak szabálytalanul tudták megállítani, Lászlai játékvezető pedig a büntetőpontra mutatott. Tóth Tibor távollétében maga a sértett, Rimay állt a labda mögé, s „Pitti” kíméletlenül vágta a kapuba a büntetőt; 1-4. Megcsillant a remény, hogy fel lehet hozni a meccset, de a fordulásig nem tudtak újabb gólt szerezni a hazaiak, de újabb tust sem szenvedtek el.
A félidőben a hazai mesterek igyekeztek rendet tenni a fejekben, több-kevesebb sikerrel.
A szünetben Kornis kapus cserét kért, hiszen teljesen nem épült fel sérüléséből, így nem tudta vállalni a folytatást. A sérült kapus mellett a bizonytalanul játszó Burzon is elhagyta a játékteret. A 64. percben újabb cserére szánta el magát a szakvezetés: az első gól szerzője, „Pitti” hagyta el a játékteret, helyére a tizenöt éves Mikovity érkezett, s ekkor már nem egyetlen csatárként kellett küzdenie az eddig kevés lehetőséget kapó játékosnak. Mikovity nemis tétlenkedett sokáig, második helyzetét már értékesítette, a 72. percben szerzett találatával ismét visszajöttek a meccsbe a hazaiak; 2-4.
A következő percekben Somodi óriási lövése a kapu fölé szállt, majd a 78. percben ismét Mikovity vállalta magára a góllövést; 3-4! A hazaiak egy emberként küzdöttek az egyenlítésért, de a középkezdés után ismét hatalmasat hibázott a hazai védelem: Módráék elnéztek egy labdát, s a 79. percben az egyenlítés helyett jött a hideg zuhany utolsó momentuma: Mikus beállította az 5-3-as végeredményt. Az addig több bravúrt is bemutató Vér ennél a helyzetnél már tehetetlennek bizonyult.
A hazaiaknál csak Lászlai sporttárs volt bizonytalanabb, s ahelyett, hogy a helyenként durván védekező „barackosokat” sárgázta volna meg, az őt kérdőre vonó Reisingernek adott sárgát.
Az utolsó percekben már nem tudtak újabb gólokat szerezni a tíz mezőnyjátékossal támadó kék-feketék, így hullámzó teljesítményük eredményeként vereséget szenvedtek. A meccs után a vendégek egyöntetűen azt mondták, nem hitték, hogy nyerni tudnak a szegedi alakulat vendégeként.

A mérkőzés után Marton Gellért, a hazaiak egyik edzője értékelt lapunknak:

„Óvatosan, de bizakodva vártuk ezt a meccset, hiszen két győzelmünk már volt, s az eddig nyeretlen Szatymaz jött hozzánk. Sajnos megtréfáltak minket, illetve mi saját magunkat. Ahogy eddig sem, most sem mennék személyeskedésbe, de azt mindenképpen ki kell emelni, hogy hatalmas egyéni hibákból és fegyelmezetlenségekből kaptuk összes gólunkat. A támadókat is érheti kritika, de a három gólt meglőtték ma is. Úgy érzem, az alázat hiányzott ma a csapatból a koncentráció és a fegyelem mellett. A félidőben átszerveztük csapatunkat, s ez meghozta támadásban a várt változást, de még ez is kevés volt.
Az értékelés, hibák elemzése nem marad majd el, de előre kell néznünk, hiszen szerdán a Tömörkény látogat hozzánk, azt követően pedig Baksra utazunk, így a héten két komoly meccs vár ránk, s az edzésmunka is ehhez igazodik majd. Továbbra is hiszek abban, hogy jó úton járunk, de a játékosoknak nagyobb alázattal kell a csapatért küzdeni, s a hibaszázalékot csökkenteni kell.”

no images were found

Előző sztori

Hátország: huszonkét Volán-gól a Püspökladánynak

Következő sztori

Mars téri sátrak védik a Cserepes sor árusait