Bulvár

Betört saját magához, mert anyagi gondjai voltak

Betört saját magához, mert anyagi gondjai voltak

2010. szeptember 17., péntek
Betört saját magához, mert anyagi gondjai voltak

Önbetörést rendezett meg egy férfi az egyik Makó-közeli településen. Elmondása szerint tettét azért követte el, mivel anyagi gondjai voltak – tájékoztatott Tuczakov Szilvána, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Még július közepén tett feljelentést egy férfi a Makói Rendőrkapitányságon, mivel elmondása szerint amíg családjával odavolt, ismeretlen személyek az ablakot betörve bejutottak a lakásába és onnan több nagy értékű műszaki cikkel, arany ékszerekkel és készpénzzel távoztak. A kár elmondása szerint a 2 millió forintot is meghaladta. A mindenre kiterjedő nyomozás során azonban olyan körülmények merültek fel, melyek felkeltették a nyomozók gyanúját. Felmerült, hogy a bűncselekmény nem is úgy történt, ahogyan azt a „sértett” állította. Ezt erősítette meg az is, hogy a férfi élettársa az egyik – állítólagosan – ellopott ékszert a lopás bejelentését követően később elkezdte viselni. A férfi a részletes kihallgatás során a kérdések kereszttüzében azután a tegnapi napon bevallotta, hogy valójában nem történt betörés, hanem azt csupán megrendezte, és az értéktárgyakat az édesapjánál helyezte el. Az, hogy ezek milyen tárgyak, arról apjának nem volt tudomása. Ezeket a rendőrök a házkutatás során azután meg is találták. A férfi egyébként azt is elmondta, hogy anyagi gondjai voltak, és a biztosítás alapján járó összeggel kívánta azt megoldani. A Makói Rendőrkapitányság a férfi és élettársa tekintetében is feljelentéssel él a Nyomozó Ügyészség felé hatóság félrevezetése és hamis tanúzás gyanúja miatt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.