Sport

Bakai Csaba az MLSZ amatőr bizottság alelnöke

Bakai Csaba az MLSZ amatőr bizottság alelnöke

2010. szeptember 16., csütörtök
Bakai Csaba az MLSZ amatőr bizottság alelnöke

Modernizálná az NB III-at

A Csongrád Megyei Labdarúgó-szövetség elnökét, Bakai Csabát csütörtökön egyhangúlag választották meg a Magyar Labdarúgó-szövetség amatőr bizottsága alelnökének. A sportvezető az NB III-as bajnokságokért lesz felelős: szeretné megreformálni az NB III-at, és úgy gondolja, hogy be kell vezetni ebben az osztályban is a profi szemléletet.

Bakai Csaba

– mint portálunknak kifejtette – hatalmas megtiszteltetésnek tartja, hogy egyhangúlag, ellenszavazat nélkül választották meg az amatőr bizottság alelnökévé. A megbízatás öt évre szól. Bakai fő szakterületét mától az NB III-as bajnokságokkal kapcsolatos feladatok jelentik. Célja, hogy megreformálja a harmadosztályt. „Az idei bajnoki lebonyolításba már nem lehet belenyúlni, mert javában játsszák a mérkőzéseket. Szeretném modernizálni az NB III-at, magasabb színvonal elérésében gondolkodunk” – fejtette ki. Hozzátette: az NB III nagy bajban van, mert nem tiszta rendszert örökölt az előző bizottságtól, ezen változtatni szeretnének. Meg kell teremteni az átláthatóságot, ki kell fehéríteni a szisztémát. Bakai Csaba profi szemléletet szeretne bevezetni, kicsit kevesebb csoportot képzel el több profi csapattal. Kérdés, hogy a tervek megvalósításához meglesz-e az a pénzügyi háttér, amely nyugodt munkát biztosít a csapatoknak. Példaként lehetne említeni a csongrádi labdarúgócsapatot, amely megnyerte ugyan a megyei I. osztályú bajnokságot, anyagiak hiányában mégsem vállalta a magasabb osztályt, az NB III-at. – Abban bízom, hogy a Parlament által megszavazott, a sportfinanszírozást érintő törvénymódosításokat – amelyek elsősorban az első- és másodosztályra lesznek nagyobb hatással – az NB III-ban játszó csapatokra is ki lehet terjeszteni. Ha nem is olyan magas kedvezményeket tudunk elérni, mint a profiknál, de bízom benne, hogy hasonló rendszert ki tudunk dolgozni az NB III-ban is. Az valószínű, hogy a lakosság teherbíró képessége egy ideig nem változik, de az előterjesztések adta lehetőségek előrevetítik a nagyobb szponzorációs lehetőségeket – hangsúlyozta Bakai Csaba. Megjegyezte: Magyarország életében áttörést jelenthet a törvényjavaslat, és ha az Európai Bizottság elfogadja, akkor nemcsak hazánkban, hanem az unióban is nagy változást hozhat a sporttámogatás terén. A magyar javaslattal a vállalkozások terhei nem nőnek, viszont újabb források teremtődnek. „Magyarország óriási ötlettel állt elő, ami a hasonló anyagi helyzetben lévő országok sportéletének is új lendületet adhat” – mondta a CSLSZ elnöke.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.