A petőfitelepiek is rendbe tett utakat szeretnének

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

Baktó és Petőfitelep lakóival találkozott Kohári Nándor, akik megismerhették a Fidesz képviselő-jelöltjének a városrészekre vonatkozó elképzeléseit, illetve ők is elmondhatták fejlesztési javaslataikat, ötleteiket. Ezek közül legfontosabbnak a közösségi terek megteremtését és az utak rendbetételét tartották a lakossági fórum résztvevői.

Kohári Nándor kiemelte, hogy a Fidesz városrészre vonatkozó programjában az egyik legfontosabb helyet foglalja el egy új közösségi ház létesítése, ahol kulturált körülmények között találkozhatnak az ott élők. „Azért is különösen fontos egy többfunkciós közösségi tér kialakítása, mivel Baktó városrészben még egy normális játszótér sincs” – fogalmazott a képviselő-jelölt.

Sürgetőnek tartják a városrész lakói az 1. osztálytól kezdődő oktatás újraindítását a Lidicei téri általános iskolában. „Ezt az intézményt az elmúlt évek során Botka Lászlóék lassú kimúlásra ítélték azzal, hogy nem indítottak 1. osztályokat, így felmenő rendszerben idővel kiürül és kihal az iskola, amely korábban remek nyelvi képzéseiről volt ismert” – mondta el Kohári.

no images were found

Többek által felvetett problémaként hangzott el, hogy a csatornázás után számos utca kimaradt az aszfaltozásból, így több helyen hiányzik az állandó szilárd útburkolat is.
Mindkét városrész közlekedését megkönnyítené a Baktó és Petőfitelep közötti utak rendbetétele és a kibővítése a mostaninál nagyobb forgalom lebonyolítására, melyet szintén szorgalmaztak a fórum résztvevői.
Fontos feladatként említette Kohári a töltés melletti, jelenleg gazos és dzsungel-szerű erdősávból az Állami Erdőgazdasággal összefogásban kialakítandó pihenő- és parkerdő megteremtését, amely a környéken lakók kényelmét szolgálná.

no images were found

Szóba került még a petőfitelepi focipálya újbóli használatba vétele, a városrészben élők által szükségesnek tartott évenkénti két lomtalanítás bevezetése is (amire egyébként szerződése is van a hulladékkezelést végző céggel az önkormányzatnak).
Kohári Nándor kiemelte, hogy a jövő évi költségvetés elfogadása után a testületnek azonnal neki kell látnia a közutak javítását és karbantartását eldöntő határozat alapján az egyszerűsített közbeszerzési eljárás lebonyolításához, hogy ne fordulhasson elő olyan közlekedési káosz a városban, mint az idén. „Ha tavasszal a jó idő beálltával rögtön elkezdik az útjavítási munkákat, akkor az év nagyobbik felében sokkal több feladatot el tudnak végezni, mint ha tologatják az előkészítő munkákat és ezzel kicsúsznak a munkálatokra alkalmas időből.”

Előző sztori

Forgalomváltozások a 2-es villamosvonal építése miatt

Következő sztori

Az elmúlt egy nap alatt négyen haltak meg a közutakon