Egyetem

A kormány felülvizsgálja a bolognai rendszert

A kormány felülvizsgálja a bolognai rendszert

2010. szeptember 2., csütörtök
A kormány felülvizsgálja a bolognai rendszert

Megkezdi a bolognai rendszer felülvizsgálatát a Nemzeti Erőforrás Minisztérium oktatási államtitkársága. Dux László felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár az InfoRádiónak elmondta, a tanári szakokat valószínűleg ismét az ötéves, osztatlan képzések közé sorolják majd, de a többi szak esetében is lehetőség lesz a jelenlegi, három plusz kétéves rendszer módosítására - olvasható az InfoRádió honlapján.

A bolognai egyezmény másról szól, mint amit itthon bevezettek 2006-ban - jelentette ki az InfoRádiónak a felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár.

Dux László

kifejtette: a rendszer bizonyos elemeit kötelező jelleggel vezették be, noha a bolognai egyezmény rugalmasabb, a képzések és a diplomák összehasonlíthatóságát és nemzetközi mobilitást elősegítő jellegét javasolta, így az nem, vagy csak nyomaiban felel meg az eredetinek. A tárca visszatérne az alapokhoz, ezért megkezdi a bolognai rendszer felülvizsgálatát - mondta Dux László. Hozzátette: céljuk, hogy a káros, romboló hatásokat az erőszakolt rendszer korrekciójával kiiktassák. További részleteket

az InfoRádió honlapján

olvashat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.