210 centis amerikai kosarast szerződtethet a Szedeák

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

Csupa izom amerikai kosaras érkezett tíznapos próbajátékra a Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák NB I-es férficsapatához. A 27 éves Bryson McKenzie többek között részt vett már a Los Angeles Lakers és a Chicago Bulls nyári táborában is. McKenzie a második szegedi edzésén letörte a gyűrűt.

Amerikai kosarast szerződtethet a Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák NB I-es kosárlabdacsapata. A 27 éves Bryson McKenzie egyelőre tíz napig van a csapattal, pályára lép a csütörtökön kezdődő kiskunfélegyházi felkészülési tornán, illetve orvosi vizsgálatokon is átesik. Bemutatkozását az újszegedi sportcsarnok karbantartói bánták, ugyanis a 210 centiméteres kosaras hétfőn este a második edzésének huszadik percében egy zsákolásnál letépte a gyűrűt. A félelmetes fizikai adottságokkal megáldott chicagói fiatalemberre a centerposzton számít Fodor Péter vezetőedző.
„Már a bemutatkozáskor láttam, hogy a palánk alatt kitűnően dolgozik az amerikai kosaras. Az első beszélgetésünk azt tükrözte, hogy komoly, európai ugródeszkának szánja csapatunkat. Azt hiszem, jó szellemű játékosról van szó” – beszélt első benyomásairól a vezetőedző.
Bryson McKenzie öt éve profiskodik, ez idő alatt főként nagy hírűk sztárcsapatok, a Los Angeles Lakers, a Chicago Bulls és a Dallas Mavericks háza táján fordult meg. Az NBA előszobájának számító úgynevezett D-ligában edződött.

no images were found

„Ebben a ligában mindenki azért küzd és dolgozik, hogy élete nagy álma valóra váljon, és egyszer is pályára lépjen egy NBA-mérkőzésen. Nekem ez még nem adatott meg, de nem tettem le arról a szándékomról, hogy a legjobbak között szerepeljek. Most az a célom, hogy Európában bizonyítsak, és ezért jöttem Magyarországra” – mondta Bryson McKenzie, aki főként a lepattanókban jeleskedett az eddigi mérkőzésein. A 2009/2010-es szezonban az Idaho Stampede játékosaként ötven találkozón szerepelt az NBADL-ben, ahol átlagban öt lepattanót és öt pontot szerzett a hórihorgas honfitársai között. McKenzie-nek a magyar bajnokságban némileg könnyebb helyzete lesz, mert az itthoni csapatokban játszó centerek közül talán ketten magasabbak.
„Mindkét kezével jól dolgozik a tábla alatt. Mondhatom, hogy Magyarországon nincs jobb fizikai adottságú belső kosaras” – nyilatkozta Fodor Péter. Hozzátette: Tanács Attilával, a szerb Nebojsa Dukiccsal és Bryson McKenzie-vel megoldódhatnak a gondjai a centerposzton.
„McKenzie már júliustól képben van. Nagyon szimpatikus srác, semmi különös kérése nem volt, most éppen jeget kért, mert mint mondta, erre szüksége van az edzések és meccsek utáni regenerációnál. A tréningek után ugyanis beleáll térdig egy jéggel töltött lavórba” – fedte fel a titkokat Bonifert Domonkos, a Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák ügyvezetője.
McKenzie 2009-ben az Egyesült Államokbeli nemzetközi kosárlabdaliga (IBL) All Star csapatában is szerepelt, ahol a lepattanók megszerzésben az első helyen végzett. Legutóbb a Washington állambeli Vancouver együttesében játszott, és az IBL-ben 12,8-es pontátlaga és 11-es lepattanóátlaga volt.
„Jó statisztikát szeretnék elérni a szegedi csapatban is, ha sikerül megegyeznünk. A jövőm szempontjából ez nagyon fontos, és ez jól jöhet majd a reménybeli magyar együttesemnek is” – mondta a Mexikóban, Chilében és Németországban is megfordult amerikai kosárlabdás.

no images were found

Előző sztori

Továbbra is fokozott ellenőrzés Vásárhelyen

Következő sztori

Titánosok utcai futóversenyeken