Közélet

Választási szövetségre lépett Botka a „civiljeivel”

Választási szövetségre lépett Botka a „civiljeivel”

2010. augusztus 12., csütörtök
Választási szövetségre lépett Botka a „civiljeivel”
A SZEGEDma.hu elsőként jelezte olvasóinak, hogy Botka László (MSZP) az Összefogás Szegedért Egyesület támogatásával készül indulni a szegedi polgármesteri posztért az október 3-i önkormányzati választásokon, amit Pálmai Antal, a civil szervezet elnöke csütörtökön egy együttműködési megállapodás aláírásának keretei közt be is jelentett. „Az egyesület az elmúlt nyolc év eredményeinek a figyelembe vételével döntött úgy, hogy a jelenlegi polgármestert, Botka Lászlót támogatja az önkormányzati választásokon” – fogalmazott a Medikémia Zrt. elnök-vezérigazgatójaként dolgozó szakember. Az egyesület jelölőszervezetként támogatja a párt 20 képviselőjelöltjét, akik MSZP-Összefogás Szegedért név alatt indulnak. Kozma József, a párt szegedi elnöke az összefogásról beszélt megemlítve, hogy éppen az az erénye a városvezetésnek, hogy bárkivel össze tudnak fogni Szeged fejlődése érdekében.

Jön a déli Tisza-híd és a járdafelújítás

Botka László először Orbán Viktor szavaival nyitotta beszédét, miszerint Szeged egy sokszínű, összetett város, majd kiemelte, hogy a város vezetői éppen ezért úgy politizáltak az elmúlt években, hogy soha nem a pártpolitika, sokkal inkább a helyi értékek számítottak. A polgármester szerint az országban Szegedre érkezett az elmúlt években a legtöbb uniós támogatás, és míg 2002-ben egy zűrös hely volt a város, addig mára egy dinamikusan fejlődő polisz fogadja az ide látogatókat. Botka szerint a munkahelyteremtő beruházásoknak kiváló táptalaja lesz Szeged, hiszen a nagy infrastrukturális beruházások hamarosan lezárulnak. A következő időszak az autópályákhoz hasonló horderejű építkezése a déli Tisza-híd lesz. A városfejlesztés fő területének a nagyprojektek után az emberek életminőségét lakókörnyezetükben közvetlenül befolyásoló fejlesztéseket – mint a járdák, mellékutak, parkolók felújítása – nevezte a politikus. A polgármester végül kiemelte, hogy MSZP színeiben kíván indulni, de szövetségben az Összefogás Szegedért Egyesülettel.

Az MSZP-Összefogás Szegedért egyéni képviselőjelöltjei

1. vk.: Hekáné Szondi Ildikó, 2. vk.: Tóth Károly, 3. vk.: Virág András, 4. vk.: Katona Gyula Flórián, 5. vk.: Fábián József, 6. vk.: Hódi Tamás, 7. vk.: Ménesi Imre, 8. vk.: Kónya Gábor György, 9. vk.: Révész Mihály, 10. vk.: Kenyeres Lajos, 11. vk.: Szentgyörgyi Pál, 12. vk.: Kormos Tibor, 13. vk.: Hegyeshalmi Tibor, 14. vk.: Iványi Aurél Zoltán, 15. vk.: Szőke Péter, 16. vk.: Nagy Sándor, 17. vk.: Solymos László, 18. vk.: Kozma József, 19. vk.: Gila Ferenc, 20. vk.: Molnár János.

A Szegedi Civil Fórum elhatárolódik az álcivilektől

A sajtótájékoztatóra reagálva a több szegedi civil szervezet tömörülésével létrejött Szegedi Civil Fórum nyilatkozatot juttatott el szerkesztőségünkhöz, melyben kifejezik: az Összefogás Szegedért Egyesület sem nem civil, sem nem független, annál szorosabban kötődik az MSZP-hez. Levelük itt olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.