Közélet

Schmitt a magyarok küldetéséről a nemzeti ünnepen

Schmitt a magyarok küldetéséről a nemzeti ünnepen

2010. augusztus 20., péntek
Schmitt a magyarok küldetéséről a nemzeti ünnepen

A hazáért, mindhalálig - hangzott Schmitt Pál köztársasági elnök ünnepi beszédében a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen végzett tisztek avatásán a Hősök terén a nemzeti ünnepen - írja az Inforádió.

"Nekünk, magyaroknak van küldetésünk, hivatásunk a világban" - jelentette ki az államfő. Az ünnepeink arról szólnak, ami különleges bennünk, magyarokban és az itt élő nemzetiségekben, s azért fontosak, mert megláthatjuk bennük az erőt, amire szükségünk van a lelkek megerősítéséhez, a holnaphoz. Szeressük, ami különleges bennünk, ne tagadjuk meg magunkat, ne dobjuk el a hagyományainkat - tette hozzá. Az államfő arról is beszélt, hogy "újra nagyszerű dolgok előtt állunk, valami megmozdult a magyar lelkekben".

Schmitt Pál

kijelentette: mindenkit büszkeséggel tölthet el, hogy ezen a napon lép hatályba a kettős állampolgárságról szóló, a szomszédos országokban élő magyarok kedvezményes honosítását lehetővé tevő jogszabály.

További részletek az Inforádió honlapján.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.