Közélet

Matolcsy: a kormány kitart a pénzügyi függetlenség mellett

Matolcsy: a kormány kitart a pénzügyi függetlenség mellett

2010. augusztus 5., csütörtök
Matolcsy: a kormány kitart a pénzügyi függetlenség mellett

A magyar nemzeti érdekek alapján fogunk tárgyalni az uniós intézményekkel a jövő évi hiánycélról - mondta el a HírTV-nek Matolcsy György. A nemzetgazdasági miniszter szerint a kabinet továbbra is kitart a pénzügyi függetlenség mellett.

Októberben, várhatóan az önkormányzati választás után ülhet újra tárgyalóasztalhoz a magyar kormány a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és az Európai Unió (EU) képviselőivel. Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter a Hír Televízió kérdésére kijelentette: a kabinet továbbra is kitart a pénzügyi függetlenség és a gazdasági önrendelkezés visszaszerzése mellett. El fogjuk mondani a partnereinknek, hogy nem tudunk rosszabb feltételekkel megállapodást kötni, mint tették a lengyelek vagy a románok. A magyar nemzeti érdekek alapján fogunk tárgyalni - tette hozzá a nemzetgazdasági miniszter. További részleteket

a Magyar Nemzet honlapján

olvashat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.