Közélet

Kalmár: rosszul menedzselik a szegedi útfelújításokat

Kalmár: rosszul menedzselik a szegedi útfelújításokat

2010. augusztus 25., szerda
Kalmár: rosszul menedzselik a szegedi útfelújításokat

Keveset fordítanak rá és rosszul menedzselik a városban folyó útfelújítási munkákat a Fidesz-KDNP szegedi önkormányzati frakciószövetsége szerint.

„Nem elég gyorsan és hatékonyan használja fel a városvezetés a költségvetésben erre a célra elkülönített összegeket” – fogalmazta meg sajtótájékoztatóján

Kohári Nándor

. Az önkormányzati képviselő szerint már tavasszal el lehetett volna és el is kellett volna kezdeni a kátyúzást, útfelújítást, hiszen az idei költségvetést már februárban elfogadta a közgyűlés. Ezzel szemben a munkálatokra csak június végén írtak ki pályázatot, a nyertes Délút Kft.-nek pedig szeptember végéig kell teljesítenie a vállalt feladatokat. „Az ütemezésnek és a rohamtempóban végzett munkának erősen kampányjellege van” – mondta Kohári és hozzátette: az őszre feltorlódott munkák a városban folyó többi útépítési tevékenységgel (villamosvonal) és az iskolakezdéssel együtt jelentősen megnehezítik a közlekedést.

Kalmár Ferenc

, a Városüzemeltetési Bizottság tagjaként kiemelte, hogy a képviselők által benyújtott útfelújítási igények összege minden évben 600 millió forintnál magasabb, ennek ellenére a költségvetésben mindössze 300 millió forintot különítettek el erre a célra. A képviselő szerint a városvezetés a hiányzó összeg pótlását egy DAOP-pályázatból kívánta megoldani, de ezt a pályázatot nem írták ki, így a szükséges pénzek feléből kell megoldani a kátyúzást. „Meggyőződésem, hogy a feladatok rossz menedzselése miatt kerül folyton őszre az útjavítás, holott így mindössze néhány hónapunk marad az úgy-ahogy helyreállított utak használatára” – fogalmazott. A képviselő kitért arra is, hogy az idei évben tovább súlyosbította az utak állapotát a Kossuth Lajos sugárút menti mellékutcákra terelt buszforgalom, amivel még jobban tönkrement például a Szatymazi vagy a Pulcz utca burkolata. „A város töredékét fordítja az utak fenntartására az éves amortizációs költségnek, pedig Szeged esetében az utak állapota kardinális kérdésnek számít” – mondta Kalmár, aki utalt a Fidesz polgármester-jelöltjének,

B. Nagy Lászlónak

hamarosan bemutatandó programjára, melyben kiemelt helyen szerepel az utak, utcák felújítása.

A Városháza válasza

A Fidesz sajtótájékoztatójára válaszolva

Szabó Sándor

, a Szeged Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának kabinetfőnöke az alábbi sajtóközleményt juttatta el portálunknak:

"A szegedi Fidesz legpozitívabb tulajdonsága, hogy időnként nagyon vicces tud lenni: hiszen miközben teleplakátolják a várost 'miért kell minden utat egyszerre feltúrni' szöveggel és lépten-nyomon a túl sok építkezést kifogásolják, most újabb 'útfeltúrásokat' és építkezéseket követelnek. Megnyugtatásukra közöljük, hogy mivel az építést, a fejlesztést a legfontosabb városi értéknek tartjuk, kívánságuk napokon belül teljesül: szeptemberben abból a 300 millió forintból, amelyet erre a célra a közgyűlés megszavazott, megkezdődik körülbelül 30 utca és út felújítása Szegeden"

- áll a közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.