Hátország: úgy kezdett az FK-ifi, mint a nagyok!

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Bemutatkozott a megyei II. osztály Homokháti csoportban az FK 1899 Szeged ifjúsági csapata. A kék-fekete fiatalok 5-0-ra verték a Csanyteleket, azaz éppen olyan eredménnyel nyitották bajnoki szereplésüket, mint a klub felnőttjei.

Ifjúságiak, megyei II. osztály Homokháti csoport 2. forduló:

FK 1899 Szeged-SZVSE – Csanytelek SC 5-0 (1-0). Szeged, Felső Tisza parti stadion, 100 néző. Vezette: Cser.
FK 1899 Szeged: Kornis – Szilágyi (Bakos 18’), Burzon, Módra, Bujdosó, Márton (Kis 55’), Reisinger (Teimel 50’), Szécsi, Somodi (Németh 75’), Tóth, Tranger (Abonyi 88’). Edzők: Kaiser Rezső és Marton Gellért.
Csanytelek: Gyöngyösi – Ürmös, Fehér, Maszlag, Papp, Mihály (Szőke 20’), Molnár, Sajó, Bátki, Hencz, Mátyás. Edző: Szeri László.
Gólszerzők: Tranger, Reisinger, Bakos, Somodi (2).
Sárga lap: Mátyás, Fehér.

A Tömörkény ellen az első fordulóban nem lépett pályára (szeptember 15-én pótolják a meccset), de most szombaton elkezdte az FK 1899 Szeged ifjúsági csapata a bajnoki küzdelmeket. Nem is akárhogy! Rögtön, bemelegítésként ötöt rámoltak be a Csanyteleknek.
Rövid, alig egy hónapos alapozáson és egy-két felkészülési mérkőzéssel a háta mögött, izgalmakkal telve vágott neki a 2010/11-es évadnak a „junior” kék-fekete alakulat. Ezen a találkozón nem akadt izgalom. Magabiztosan, a mérkőzést végig irányítva, megérdemelten tartotta itthon a három pontot az FK. Ehhez azonban az is kellett, hogy a vendégek kevés ellenállást tanúsítsanak. A szegediek tetszőlegesen alakították ki helyzeteiket a csanyteleki kapu előtt, amiből a második félidőre gólparádé keletkezett. A végeredmény hűen tükrözi a látottakat.

Kaiser Rezső edző: „Rendkívül fontosnak tartottam, hogy az első mérkőzésen szép eredményt érjünk el, amivel megalapozhatjuk a további szereplésünket. Ilyen szellemben küldtem pályára a fiatalokat is. Igaz ugyan, hogy különböző okokból a kezdőcsapat összeállítását szinte az utolsó percekben is módosítanom kellett, de akik lehetőséghez jutottak, egytől egyig kiválóan küzdöttek. Bár szép számmal akadt lehetőségünk a gólszerzésre, mégis csupán 1-0-s vezetéssel fordultunk. Szerencsére a második félidőben pontosabbak voltunk a kapu előtt, bár így is számtalan lehetőség kimaradt. Igaz, van még mit csiszolni a gépezetben, főleg helyzetkihasználásban, de szép sikert értek el a fiúk. Gratulálok a csapatomnak!”

Keresztúri János, az FK 1899 Szeged utánpótlás-vezetője: „A csapat nevében is köszönöm a gratulációkat, a gyerekeké az elsődleges érdem, illetve másodjára a két edzőé. Többedmagammal kíváncsian vártuk a kezdetet. A nyáron alapos változás történt a csapat életében. Az első és legfontosabb, hogy a klubvezetés minőségi javulást tűzött ki célul a gárda életébe. Ez vonatkozik a pályán elért eredményektől kezdve az edzésmunkán át a sportághoz való hozzáállásig mindenre. Ezért a tavalyi bronzérmesként végzett serdülőcsapatunkat összeolvasztottuk az idősebb, ifjúsági bajnokságban edződő játékosainkkal. A sikeresség érdekében megkértük Marton Gellértet, hogy munkájával segítsen céljaink elérésében. Habitusával, szakmai tudásával mindenképpen hatalmas segítséget kapunk általa az eredmények javulásában. Kaiser Rezsővel a feladatokat elosztva, közösen vezetik az edzéseket, együtt készítik fel a játékosokat. Úgy gondolom, hogy így a közösen elvégzett munkájuknak meglesz a gyümölcse. Bízom bennük, hogy jó kis csapatot kovácsolnak össze erre az évre. Egy olyat, amire jövő nyáron büszkén nézhetnek a kék-fekete drukkerek.”

Előző sztori

Csütörtök: Újra nyitva a Grand Café

Következő sztori

Csökkent az etnikai incidensek száma a Vajdaságban