Közélet

Elkezdődött a mocskolódó kampány Csongrádon

Elkezdődött a mocskolódó kampány Csongrádon

2010. augusztus 24., kedd
Elkezdődött a mocskolódó kampány Csongrádon

Alig jelentek meg az utcákon a választási plakátok, máris megrongálták azokat megyénk névadó városában. Csongrádon a kampány ideje alatt direkt e célra kihelyezett fém hirdetőhengerekre lehet a választási plakátokat ragasztani. A fideszes jelöltek plakátjait mocskolódó feliratokkal látták el, egyes szemtanúk szerint egy, az MSZP által támogatott független jelölt férje lehet a tettes.

„Véresszájú kommunista!” – firkálták rá Csongrádon

Nagypál Sándor

fideszes képviselőjelölt plakátjára, míg a párt polgármesterjelöltjét,

Kőrösi Tibort (képünkön)

„beteg embernek” titulálták. Kőrösi az ügyben feljelentést tett. „Az egyik plakátot pár méterre a Batsányi János Gimnázium épületétől firkálták meg, közvetlenül a térfigyelő kamera szomszédságában” – tájékoztatta portálunkat Kőrösi Tibor. A rendőrségen magánvádas eljárásban becsületsértésért, közvádas eljárásban pedig rongálásért feljelentette az egyelőre ismeretlen elkövetőt. „Javasoltam továbbá, hogy a választás rendje ellen elkövetett bűncselekményt is vegyék bele a feljelentésbe, tekintettel arra, hogy a plakátok választási hirdetőhengerre volt kihelyezve” – tette hozzá a jogász végzettségű polgármesterjelölt. Egyes információk szerint a rongálást egy az MSZP támogatásával a jelenlegi testületben helyet foglaló független önkormányzati képviselő férje követte el. Kőrösi nem akar vádaskodni, várja hogy a rendőrség lefolytassa az eljárást. Előzetesen azt a tájékoztatást kapta, hogy másfél hét alatt zárhatják le az ügyet, amit valószínűleg átadnak a Szentesi Rendőrkapitányságnak elfogultság miatt. „Kétszeresen bízom a jövőben: egyrészt a hosszú életben, hisz akinek betegségét vagy halálhírét keltik, sokáig él, másrészt pedig a polgármesterségben is bízok” – fogalmazott Kőrösi Tibor. A fideszes polgármesterjelölt elmondta, reméli ez egyszeri eset volt, hiszen nem méltó módja a véleménynyilvánításnak ez a hangnem. Az nem tudni, hogy pusztán a véletlen műve-e, hogy a plakátrongálás azt követő napon történt, hogy hétfőn rendhagyó szülői értekezletet tartottak a Piroskavárosi Általános Iskolában, melyben nem kezdődhet meg a tanítás szeptemberben. Az épület felújításáért felelős kivitelező csődöt jelentett és nem fejezte be a munkát, így a diákok két másik épületben kezdik a tanévet. A fórumon jelen lévő Kőrösi Tibor és Nagypál Sándor egyaránt bírálta a szocialista városvezetést, hogy miért nem léptek fel erélyesebben a kivitelezővel szemben, és miért pont a Gen-Ép Zrt-t választották ki a kivitelezésre. Az iskola ügye egyébként téma lesz a csongrádi képviselő-testület szerdai rendkívüli ülésén is.

Szenti Szabolcs

, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI érdeklődésére közölte, a folyamatban lévő nyomozati cselekmények miatt csak szerdán tud tájékoztatást adni az ügyről.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.