Az önkormányzat és a városőrség is kampányol? + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

Visszatértek a 80-as évek – legalább is a Jobbik szegedi szervezete szerint. A párt aggályosnak tartja ugyan is, hogy a 4-es körzet képviselője, Katona Gyula, aki a városőrség alelnöke, városcímeres fejlécű és önkormányzati pecsétes hírlevelet használ kampánycélra, amit ráadásul a városőrökkel terjeszt. A képviselő szerint ő nem kampányol, csak tájékoztat, és a kollégái barátként segítik őt.

„Az MSZP-s képviselő közpénzen, hivatalos önkormányzati hírlevélben gyűjt ajánlószelvényt, s buzdít szavazásra, s e kampánykiadványnak álcázott hírlevelet a városőrség infrastruktúrájának segítségével terjeszti” – mondta el Varga Antal, a Jobbik szegedi alelnöke, aki felvetette, hogy ha ez egy hivatalos hírlevél, akkor mit keres a végén az ajánlószelvény leadására és a szavazásra buzdító bekezdés. Ha pedig kampányanyag, akkor miért van a levélen Szeged város címere és az önkormányzat pecsétje?

no images were found

A politikus szerint már sokadszorra nyer bizonyságot, hogy az MSZP és a város intézményei összefolynak.” Többek között ezért is lesz szükség az elszámoltatásra. Végezetül pedig annyit üzennék Katona Gyulának, hogy véget értek a 80-as évek, 2010-et írunk és a városőrség nem a munkásőrség” – így Varga.

Nem kampánykiadvány csak tájékoztató

Felkerestük az MSZP-s önkormányzati képviselőt is, aki érdeklődésünkre elmondta, hogy ő jelen pillanatban is képviselő és kötelességének tesz eleget az önkormányzati hírlevéllel, amit év elején és karácsonykor szokott küldeni, most 2010-ben az utolsó ciklusára készülődvén a választások előtt is megtett, mintegy összefoglalva az elmúlt 8 évben végzett munkáját. „Sokan kérdezték, hogy fogok-e indulni a körzetemben újra, ezért gondoltam úgy, hogy képviselőként kötelességem erről s az eddigi munkámról tájékoztatni a választóimat. Ez nem kampányanyag, hanem ahogy már említettem egyfajta tájékoztató. Megjegyezném, hogy nem két hónapban lobbizok a választóim bizalmáért, hanem az egész ciklusomon keresztül a körzetemért teszem ezt. A városőrségi autót pedig saját magam tartom fenn, én fizetem a költségeit, a kollégák pedig barátként, civilként segítettek nekem” – nyilatkozta portálunknak Katona Gyula.

no images were found

Előző sztori

A rendőrök is divatoznak ősztől?

Következő sztori

Kábel- és traktorlopást göngyölítettek fel Csongrádon