Közélet

A bíróság alelnöke a Mars téri perekről

A bíróság alelnöke a Mars téri perekről

2010. augusztus 25., szerda
A bíróság alelnöke a Mars téri perekről

Hetek óta a szegedi piac átépítésével kapcsolatos botrányok borzolják városunk közéletét. Kérdés, megkaphatja-e Szeged az EU-s pénzt vagy nem, hiszen az NFÜ több szabálytalanságot fedezett fel a pályázat körül. Egyike ezeknek, hogy több per is folyik a Mar tér kapcsán, így „nem tiszta” a terület. A peres ügyekkel kapcsolatban felkerestük a városi bíróságot, ahol Cseh Attila elnökhelyettes egy levélben tájékoztatta munkatársunkat.

Tájékoztatás a Csongrád Megyei Bíróság Sajtószóvivőjétől

A Szegedi Városi Bíróságon jelenleg folyamatban lévő, megismételt polgári peres eljárással kapcsolatban – melyben a felperes Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata, alperesek pedig a Szeged, Mars téri érintett kereskedők – az alábbi tájékoztatást adom az ügy jelenlegi állásáról: A megismételt eljárás során a felperesi Önkormányzat a keresetétől – mely eredetileg terület birtokba adására irányult – elállt, az alperesek azonban nem járultak hozzá a per megszüntetéséhez, sőt többirányú viszontkeresetet terjesztettek elő. Az alperesek viszontkeresetei akként összegezhetők, hogy azok elsődlegesen az eredeti állapot helyreállítására irányulnak, ennek elutasítása esetére annak megállapítását kérik, hogy a felépítmények a peres eljárás időtartama alatt jogszerűtlenül kerültek elbontásra. Egyes alperesek viszontkeresetükben kérik annak megállapítását is, hogy a pavilonok tulajdonosait földhasználati jog illette meg, illetve, hogy a pavilonok birtoklására, rendeltetésszerű használatára és az elfoglalt terület használatára a jogosultságuk fennáll. Az egyik alperes viszontkeresetében annak megállapítását is kéri, hogy a felperes a pavilon rendeltetésszerű használatának megakadályozásával folyamatosan birtoksértést követett el, és kéri, hogy a bíróság ettől a jövőre nézve a felperest tiltsa el. Szeged, 2010. évi augusztus hónap 24. napján

Tisztelettel: dr. Cseh Attila a megyei bíróság elnökhelyettese sajtószóvivő

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.