Sport

Vitorlázórepülő vb: Csak az Open kategória teljesítette a keddi távot + FOTÓK

Vitorlázórepülő vb: Csak az Open kategória teljesítette a keddi távot + FOTÓK

2010. július 27., kedd
Vitorlázórepülő vb: Csak az Open kategória teljesítette a keddi távot + FOTÓK
A tegnapi tétlen nap után a mai időjárási helyzet sem ígért semmi jót a pilótáknak. A 800 méteres felhőalap és a kijelölt pálya egyes részein az eső tette bizonytalanná a repülést. Egész délelőtt izgalommal leste mindenki az eget, valamennyi monitoron a meteorológiai előrejelzéseket nézték a versenyzők. A szervezők a reggeli eligazításon meghirdették a rajtrácsot, vagyis egyetlen kategóriát sem töröltek, délre már szinte valamennyi gép rajtra készen felsorakozott. A fél egyes zárás előtt a versenybíróság úgy döntött, hogy két géposztályt is elrajtoltatnak, de végül csak az Open kategória kapott engedélyt a verseny megkezdésére, az elstartolt 18 métereseknek 20-40 perc után a várakoztató zónából le kellett szállniuk, míg a 15 méteresek továbbra is a földön maradtak. Az Open kategória a mai napon a történelmet írt sportdiplomácia terén: a korábban a vb-re megnyitott szerb légteret a Mórahalom–Őcsény–Srbobran (Szent Tamás)–Dala (Gyála) 287,6 km-es pályán repülhették meg. A mai versenytávot már a nyomkövetőkkel felszerelt gépek segítségével, online a helyszíni kivetítőkön és az interneten is figyelemmel lehetett kísérni. A problémák nélkül működő rendszert a további versenynapokon is érdemes megnézni. Az egyes géposztályok online versenyoldala:15 m-es géposztály18 m-es géposztályNyílt géposztály A futamot a versenybíróság érvényesnek minősítette, mivel a szabály szerint a versenyzők egynegyedének kellett 100 km-es távot repülnie. Több versenyző virtuális „terepre szállást” hajtott végre, azaz egy adott távolság megtétele után már motorral jött vissza a szegedi repülőtérre. Két versenyzőnek azonban Szerbiában valóban le kellett szállnia, őket utánfutóval fogják Szegedre visszahozni. A hivatalos végeredményt a loggerek, azaz a gépek adatrögzítőinek végleges beérkezése után adják ki. Az előzetes, 18 órai eredmények a következők:

15 m-es géposztály

A mai napot törölték.

18 m-es géposztály

Felszállás után a mai napot törölték.

Nyílt géposztály

1. Jan Walther ANDERSEN (dán) 480 pont 2. Poul Kim LARSEN (dán) 478 pont 3. Janus CENTKA (lengyel) 364 pont … 27. Tülkös János (magyar) 165 pont … Hegedűs László (magyar) pont nélkül

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.